Home » Sport » Atletico Vaslui caută sprijinul autorităților

Atletico Vaslui caută sprijinul autorităților

Costinel Botez

Costinel Botez

 Pentru echipa vasluiană de fotbal Atletico Vaslui nu poate fi vorba de cantonament. Sau de pregătiri pentru retur. Mai degrabă par pregătiți să se retragă din campionat. Singura soluție, după spusele lui Costinel Botez, directorul sportiv al echipei, este sprijinul autorităților locale.

„Singura noutate este că suntem la zi cu datoriile. Asta datorită faptului că principalul finanțator al echipei Atletico Vaslui, Florin Ciucă, a rămas alături de noi. Acesta și-a retras inițial sprijinul financiar de la Atletico, în urma arbitrajului de la partidă cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Dar a revenit, iar cu munca noastră și cu banii lui echipa a ajuns la acest moment zero. Singurele datorii ale noastre au rămas către jucători, pentru că și ei ar trebui motivați. Dincolo de ce am făcut noi în spatele cortinei, ei sunt cei care au ținut strict fenomenul sportiv în viață. Au jucat fără bani și de dragul fotbalului au rămas alături de echipă. Sunt discuții că unii dintre ei să plece și nu îi putem ține cu forța. Este un moment permisiv în sensul că nu se retrogradează, dar nu avem nici măcar posibilitatea de a ne antrena în condiții optime”, ne-a declarat Costinel Botez,  directorul sportiv al echipei.

Caută sprijinul autorităților locale

Oficialul a mai spus că există în continuare posibilitatea să nu mai continue din retur și că pentru cei implicați la echipa Atletico Vaslui prioritățile ar trebui să se schimbe, în condițiile actuale: „Vrem să avem o discuție cu autoritățile locale, în speranța că vom găsi soluții pentru continuarea activității. Ca în orice sport desfășurat în orice localitate din țară este nevoie de sprijinul statului pentru a ne putea desfășura activitatea. Vrem să accesăm fonduri nerambursabile la licitația de proiecte care va fi organizată de Primăria Vaslui sau de Consiliul Județean Vaslui, la începutul lunii martie. Pentru sportul județean, anul trecut, s-au alocat 400. 000 de euro. Rămâne de văzut ce sumă va fi alocată anul acesta și dacă vom fi și noi incluși în distribuirea fondurilor. Noi am militat pentru o asociere sau pentru predarea clubului către Consiliul Local. Există deja foarte multe echipe în țară finanțate în acest mod și legea permite acest lucru. Noi am dus echipa până unde s-a putut. Cu resursele financiare avute, dar și resursele fizice, pentru că a fost nevoie de muncă pentru a ține echipa în viață. Aștept o discuție cu cei din conducerea municipiului să vedem dacă are rost sau nu să continuăm”.

Așteaptă un semn și de la FRF

Directorul sportiv al Atletico Vaslui mai întrevede o speranță și de la următorul comitet executiv al Federației Române de Fotbal. „Așteptăm să vedem dacă va fi aprobată propunerea făcută pentru dubla legitimare. Există variante interesante de a promova și copii mult mai repede. Duminică aceștia ar jucă la juniori II pentru LPS Vaslui sau Sporting Juniorul, iar vineri să joace în Ligă a III-a pentru Atletico Vaslui. Astfel, până în vară ar există un răgaz de a ne organiza pe baze solide. Și de atunci să atacăm un obiectiv mai pretențios. Poate promovare, poate menținere în Liga a III-a. Pentru că și acest eșalon fotbalistic va avea greutate începând cu anul viitor, pentru că vor retrograda multe echipe din Liga a II-a”, a completat Costinel Botez. (George PROCA)
   

 Pentru echipa vasluiană de fotbal Atletico Vaslui nu poate fi vorba de cantonament. Sau de pregătiri pentru retur. Mai degrabă par pregătiți să se retragă din campionat. Singura soluție, după spusele lui Costinel Botez, directorul sportiv al echipei, este sprijinul autorităților locale. „Singura noutate este că suntem la zi cu datoriile. Asta datorită faptului că principalul finanțator al echipei Atletico Vaslui, Florin Ciucă, a rămas alături de noi. Acesta și-a retras inițial sprijinul financiar de la Atletico, în urma arbitrajului de la partidă cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Dar a revenit, iar cu munca noastră…

Review Overview

User Rating: 3.25 ( 1 votes)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: