Home » Justitie » Nu mai vrem bețivi la volan!

Nu mai vrem bețivi la volan!

Trei bărbați au fost prinși de polițiștii vasluieni de la Rutieră, în timp ce conduceau, deși erau aflați sub aburii alcoolului. Un al patrulea a fost depistat cu autorizația provizorie de circulație a automobilului expirată.

Sebastian I., în vârstă de 32 de ani, din comuna Deleni avea, conform testării cu aparatul alcooltest, o alcoolemie de 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost depistat pe strada Traian de polițiștii Biroului Rutier Vaslui. A fost condus la Spitalul Județean de Urgentă Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt bărbat, în vârstă de 43 de ani, domiciliat în comuna Iana, a fost implicat într-un accident de circulație soldat cu pagube materiale, pe raza comunei Perieni. Supus la o analiză cu aparatul alcooltest, de către polițiștii care au venit la fața locului, acesta avea o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat de Polițiștii Biroului Rutier Bârlad pentru săvarsirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Un al treilea, Daniel T., de 26 de ani, din comuna Pădureni, a fost prins băut la volanul unui autoturism, pe strada Calea Basarabiei din municipiul Huși. Testarea tanărului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele lui M. Constantin, în varstă de 41 ani, din comuna Cozmesti, polițiștii Biroului Rutier Vaslui au întocmit un dosar penal pentru comiterea unei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Acesta a fost oprit pentru control în timp ce conducea un autovehicul pe strada Traian din municipiul Vaslui, iar în urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că valabilitatea autorizației provizorii de circulație a autoturismului era expirată.

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție (I.P.J) Vaslui atrag atenția șoferilor care intenționează să conducă băuți că probabilitatea producerii unui accident rutier crește. Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor, constituie un important factor de risc pentru șofer, pasageri și ceilalți participanți la trafic.

Dacă sunt depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, aceștia riscă și închisoarea, de la unu la cinci ani. Pe timpul cercetărilor, permisul acestora este reținut fără drept de circulație. Li se interzice dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, și li se adaugă nouă puncte de amendă, dacă sunt prinși cu o îmbibație alcoolică mai mică decât limita prevăzută. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: