Home » Business » Directorul general al Volkswagen va avea întâlniri cu oficiali din SUA. Membru al conducerii grupului: „Sperăm că se va putea ajunge la o soluție acceptabilă”

Directorul general al Volkswagen va avea întâlniri cu oficiali din SUA. Membru al conducerii grupului: „Sperăm că se va putea ajunge la o soluție acceptabilă”

Matthias Müller, directorul general al grupului auto Volkswagen, va avea întâlniri cu oficiali din Statele Unite pe tema scandalului emisiilor poluante, acestea fiind primele contacte la acest nivel după ce compania germană a fost depistată cu un soft de manipulare a testelor pentru noxe. 

Matthias Muller se va întâlni săptămâna viitoare cu Gina McCarthy, șeful Agenției americane pentru Protecția Mediului, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Laura Allen, citat de site-ul agenției Reuters.

Întrevederea va avea loc la solicitarea producătorului german de automobile, a precizat oficialul american.

De asemenea, șeful grupului VW se va deplasa la Capitoliu, pentru discuții cu membri ai Congresului Statelor Unite.

Herbert Diess, un alt membru al conducerii grupului Volkswagen, a exprimat speranța că „se va putea ajunge la o soluție acceptabilă”.

Este vorba de contactele la cel mai înalt nivel între grupul auto german și oficiali din Statele Unite după izbucnirea scandalului emisiilor poluante.

Recent, Departamentul american al Justiției a intentat o acțiune judiciară contra Volkswagen, cerând daune materiale care ar putea atinge 48 de miliarde de dolari (44 miliarde euro) pentru poluarea generată prin manipularea emisiilor la 600.000 de vehicule diesel.

Volkswagen a anunțat la sfârșitul lunii septembrie 2015 că circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit după ce Agenția americană pentru Protecția Mediului (EPA) a acuzat Volkswagen că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetățeni americani la gaze poluante. Constructorul auto german a instalat un software special în calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen și Audi. Dispozitivul este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii. După teste, adică în situațiile generale de funcționare a motorului, dispozitivul dezactivează sistemul de filtrare a particulelor, susține Agenția americană pentru Protecția Mediului. Potrivit autorităților americane, circa 600.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle si Golf, precum si modelul Volkswagen Passat din 2014-2015, modelul Audi A3 și modele Porsche. Grupul Volkswagen a recunoscut instalarea dispozitivului electronic care induce în eroare sistemele de măsurare a noxelor. În Europa, probleme similare au fost semnalate și la alte mărci ale grupului VW.

Sursa; mediafax.ro

Matthias Müller, directorul general al grupului auto Volkswagen, va avea întâlniri cu oficiali din Statele Unite pe tema scandalului emisiilor poluante, acestea fiind primele contacte la acest nivel după ce compania germană a fost depistată cu un soft de manipulare a testelor pentru noxe.  Matthias Muller se va întâlni săptămâna viitoare cu Gina McCarthy, șeful Agenției americane pentru Protecția Mediului, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Laura Allen, citat de site-ul agenției Reuters. Întrevederea va avea loc la solicitarea producătorului german de automobile, a precizat oficialul american. De asemenea, șeful grupului VW se va deplasa la Capitoliu, pentru discuții…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: