Home » Sport » Sandu Iacob și Tudor Stănescu, victorioși la națională

Sandu Iacob și Tudor Stănescu, victorioși la națională

stanescu tudor

Tudor Stănescu

Echipa națională de handbal masculin a României, antrenată de Sandu Iacob, principal la HC Vaslui și cu Tudor Stănescu, portarul formației moldave, în lot, a obținut o victorie categorică în fața Finlandei, scor 34 – 21 (20-9). Meciul disputat în deplasare, în localitatea finlandeză Vantaa, a contat pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2017, care se va disputa în Franța.

Tricolorii au reușit astfel să răzbune eliminarea pe care nordicii ne-au produs-o în precalificarile pentru Campionatul European din 2016. Este cel de-al doilea succes în grupă, după ce tricolorii au mai învins acasă Italia cu scorul de 35 – 22. Elevii lui Aihan Omer și Sandu Iacob au dominat startul partidei, dar gazdele au reușit să readucă echilibrul pe tabela. După 10 minute scorul era egal, 6-6. A urmat o perioadă de joc inspirată a tricolorilor, care la pauză conduceau la o diferență impresionantă de 11 goluri. Scorul la pauză era 20 – 9. Tricolorii au continuat repriza secundă în aceeași notă, fără emoții, pentru ca la final, tabela să arate 34 – 21 în favoarea handbaliștilor români. Cei mai bun marcatori ai României au fost Valentin Ghionea, cu 7 goluri și Alexandru Csepreghi, cu 6, urmați îndeaproape de Marius Sadoveac și Marius Novanc (5). Au mai marcat Cristian Fenici și Chike Osita Onyejekwe (3), Marius Stavrositu (2), Daniel Bera, Ionuț Ramba și Laurențiu Toma (1). România a beneficiat de patru lovituri de la șapte metri, toate marcate. Finlandei a beneficiat doar de o lovitură, de asemenea convertită în gol. În clasamentul grupei, România este pe locul doi, cu patru puncte, cu două mai puțin decât liderul grupei, Austria. Pe locul trei este Italia, cu două puncte puncte, iar Finlanda este ultima, fără niciun punct. Duminică, 10 ianuarie reîntâlnim Finlanda, pe teren propriu. În faza următoare a preliminariilor merge mai departe doar formația clasată pe primul loc, astfel că meciul retur cu Austria, are o importanță crucială în calculele calificării. Acesta va avea loc acasă, în sala Lascăr Pană din Baia Mare, pe 14 ianuarie. În tur, austriecii ne-au învins cu 27-24. Vali Ghionea a fost atunci marcatorul principal al tricolorilor, cu 9 reușite, în timp ce portarul Popescu a avut nu mai puțin de 16 parade. (G.P)

Echipa națională de handbal masculin a României, antrenată de Sandu Iacob, principal la HC Vaslui și cu Tudor Stănescu, portarul formației moldave, în lot, a obținut o victorie categorică în fața Finlandei, scor 34 – 21 (20-9). Meciul disputat în deplasare, în localitatea finlandeză Vantaa, a contat pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2017, care se va disputa în Franța. Tricolorii au reușit astfel să răzbune eliminarea pe care nordicii ne-au produs-o în precalificarile pentru Campionatul European din 2016. Este cel de-al doilea succes în grupă, după ce tricolorii au mai învins acasă Italia cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: