Home » World » Statele Unite au aprobat vânzarea a 5.000 de rachete aer-sol în Irak

Statele Unite au aprobat vânzarea a 5.000 de rachete aer-sol în Irak

Departamentul de Stat din Statele Unite a aprobat vânzarea a 5.000 de rachete de tip Hellfire în Irak, în cadrul unui contract de 800 de milioane de dolari, anunță Pentagonul, citat de site-ul agenției Reuters. 

Membrii Congresului vor avea la dispoziție 30 de zile pentru blocarea contractului, care va fi onorat în principal de grupul Lockheed Martin.

Guvernul Irakului a cerut Statelor Unite cumpărarea a 5.000 de rachete aer-sol și a zece rachete de antrenament.

„Rachetele vor contribui la sporirea securității și vor îmbunătăți capacitățile forțelor irakiene de a efectua operațiuni ofensive”, a argumentat Agenția americană pentru Cooperare în domeniul Apărării. Armata irakiană intenționează să utilizeze rachetele în operațiunile contra rețelei teroriste Stat Islamic.

Sursa; mediafax.ro

Departamentul de Stat din Statele Unite a aprobat vânzarea a 5.000 de rachete de tip Hellfire în Irak, în cadrul unui contract de 800 de milioane de dolari, anunță Pentagonul, citat de site-ul agenției Reuters.  Membrii Congresului vor avea la dispoziție 30 de zile pentru blocarea contractului, care va fi onorat în principal de grupul Lockheed Martin. Guvernul Irakului a cerut Statelor Unite cumpărarea a 5.000 de rachete aer-sol și a zece rachete de antrenament. "Rachetele vor contribui la sporirea securității și vor îmbunătăți capacitățile forțelor irakiene de a efectua operațiuni ofensive", a argumentat Agenția americană pentru Cooperare în domeniul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: