Home » Administratie » Primăria Vaslui a rămas cu bani necheltuiți

Primăria Vaslui a rămas cu bani necheltuiți

de Marian Mocanu

Municipalitatea vasluiană nu a reușit să cheltuie execedentul, de aproape 2,68 milioane lei, provenit din 2014, și nici măcar toți banii alocați pentru dezvoltare în anul 2015. Asta din cauza unor întârzieri la efectuarea unor lucrări de investiții privind reabilitarea străzilor din municipiu, datorate în special constructorului. În aceste condiții, în acest an, primăria va avea la dispoziție încă aproape 3 milioane lei în plus pentru dezvoltare față de sursele obișnuite de finanțare. Consilierii opoziției s-au arătat nemulțumiți că banii rămași nu au fost direcționați, pe parcursul anului trecut, către alte lucrări de investiții.

eugen bot, director economic primaria vaslui

Eugen Boț

Prima ședință a Consiliului local Vaslui a avut loc vineri, 8 ianuarie, cu un singur punct pe ordinea de zi. Consilierii ar fi avut o simplă formalitate, cea de aprobare a acoperirii definitive din excedentul bugetului local al Municipiului Vaslui a deficitului secțiunii de dezvoltare pe anul 2015. Este vorba de banii, care, din diverse motive, în special de întârziere a executării unor lucrări edilitare, au rămas necheltuiți. Adică 291.759 lei, care se adaugă la excedentul din anul anterior, de nu mai puțin de 2.678.101 lei, bani ce au fost realocați pentru investițiile din 2015 și rămași, la rându-le, necheltuiți. Întreaga sumă, 2.969.860,63 lei, va putea fi folosită în acest an pentru continuarea și finalizarea lucrărilor de investiții începute. Printre altele, este vorba de proiectul de reabilitare a zonei centrale a municipiului Vaslui, respectiv a străzii Ștefan cel Mare și a străzilor adiacente, proiect a cărui termen de finalizare a fost amânat pentru data de 30 iunie 2016. Consilierii din opoziție s-au arătat foarte mirați de faptul că nu s-a reușit cheltuirea banilor destinați dezvoltării, în condițiile în care municipalitatea are începute mai multe investiții importante.

„Alte localități nu au bani pentru investiții și Vasluiul rămâne cu ei necheltuiți. Nu înțeleg de unde, an de an, avem mereu un excedent pe partea de dezvoltare, excedent care, iată, e din ce în ce mai mare. Să înțeleg că nu avem destule proiecte ca să cheltuim acești bani?”, a întrebat consilierul Ioan Zaharia. Asta în ciuda explicațiilor primite din partea lui Eugen Boț, directorul economic al primăriei, cu privire la întârzierile la efectuarea unor lucrări, întârzieri datorate în special constructorului.

de Marian Mocanu Municipalitatea vasluiană nu a reușit să cheltuie execedentul, de aproape 2,68 milioane lei, provenit din 2014, și nici măcar toți banii alocați pentru dezvoltare în anul 2015. Asta din cauza unor întârzieri la efectuarea unor lucrări de investiții privind reabilitarea străzilor din municipiu, datorate în special constructorului. În aceste condiții, în acest an, primăria va avea la dispoziție încă aproape 3 milioane lei în plus pentru dezvoltare față de sursele obișnuite de finanțare. Consilierii opoziției s-au arătat nemulțumiți că banii rămași nu au fost direcționați, pe parcursul anului trecut, către alte lucrări de investiții. [caption id="attachment_46120" align="alignleft"…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: