Home » Invatamant » Clopoțelul a sunat de intrare pentru toți elevii din județ, în prima zi de școală din acest an

Clopoțelul a sunat de intrare pentru toți elevii din județ, în prima zi de școală din acest an

Activitatea didactică a fost reluată, ieri, în toate cele 750 de școli, grădinițe și licee din județ, fără a exista probleme în ceea ce privește asigurarea transportului până la unitățile de învățământ sau a căldurii în sălile de clasă, forțele de ordine supraveghind, de asemenea, pe elevi atunci când au intrat și ieșit de la ore pentru a preveni incidentele.

Clopoțelul a sunat adunarea, după o vacanță prelungită de trei săptămâni, pentru toți cei peste 60.000 de elevi și preșcolari din județ. Oficialii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui susțin că nu au existat școli sau grădinițe închise sau cu probleme la reluarea cursurilor. De asemenea, nu au fost cazuri de drumuri blocate care să nu permită microbuzelor școlare să ajungă la unitățile de învățământ sau să fie săli de clasă în care să nu se poată ține cursurile din cauza frigului.

Nu am avut raportări de la directorii de școli coordonatoare care să ne sesizeze că ar avea probleme ce nu ar permite reluarea cursurilor. Este bine că a început activitatea în toate unitățile de învățământ, după o vacanță binemeritată de trei săptămâni”, a declarat inspectorul de probleme de management din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Reprezentanții Poliției Județene Vaslui ne-au precizat, la rândul lor, că nu au fost semnalate incidente în preajma unităților de învățământ în prima zi de școală. „La toate școlile au existat echipaje mixte de jandarmi și polițiști, care au asigurat climatul de siguranță la intrarea și ieșirea de la cursuri. Măsurile de ordine în preajma unităților de învățământ vor fi menținute pe toată perioada anului școlar”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Elevii și preșcolarii vor merge la cursuri pentru următoarele patru săptămâni, după care, pe 5 februarie, vor intra din nou în vacanța intersemestrială de o săptămână.

Activitatea didactică a fost reluată, ieri, în toate cele 750 de școli, grădinițe și licee din județ, fără a exista probleme în ceea ce privește asigurarea transportului până la unitățile de învățământ sau a căldurii în sălile de clasă, forțele de ordine supraveghind, de asemenea, pe elevi atunci când au intrat și ieșit de la ore pentru a preveni incidentele. Clopoțelul a sunat adunarea, după o vacanță prelungită de trei săptămâni, pentru toți cei peste 60.000 de elevi și preșcolari din județ. Oficialii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui susțin că nu au existat școli sau grădinițe închise sau cu probleme…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: