Home » Social » Eminescu, sărbătorit la Vaslui prin concurs de eseuri și interpretare literară

Eminescu, sărbătorit la Vaslui prin concurs de eseuri și interpretare literară

de Marian Mocanu

În cadrul zilelor Eminescu, la Vaslui se va desfășura Concursul de eseuri și interpretare literară din opera marelui poet „Eminescu, pași spre nemurire”. Manifestarea, ajunsă la a treia ediție, este adresată elevilor din liceele vasluiene, iar cele mai bune creații și interpretări vor fi premiate de organizator, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Vaslui.

La sfârșitul acestei săptămâni, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Vaslui va organiza cea de a treia ediție a concursului „Eminescu, pași spre nemurire”. Manifestarea, adresată liceenilor din municipiul Vaslui, se va desfășura pe două secțiuni, cea de eseuri literare despre opera marelui poet și cea de interpretare literară.

La secțiunea de eseuri, fiecare liceu va desemna câte doi concurenți, care se vor întrece joi, 14 iunie. La secțiunea de interpretare, numărul participanților este nelimitat, concursul urmând a se desfășura vineri, de la ora 16, în sala de cinematograf a Silver Mall.

„Concursul adresat liceenilor, «Eminescu, pași spre nemurire» a intrat deja în tradiție, ajungând iată, la cea de-a treia ediție. Ca și la edițiile anterioare, sperăm într-o participare cât mai mare a liceenilor iubitori ai operei marelui poet național. Pentru noi nu este doar un prilej de a-l comemora pe Mihai Eminescu ci și de a descoperi tinere talente, cu aplecări spre latura artistică”, ne-a declarat Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

El a mai fost de părere că, deși este început de an, activitatea în instituția pe care o conduce este în toi: „Pregătim deja manifestările dedicate Zilei Unirii, manifestări organizate în colaborare cu Primăria Municipiului Vaslui. Este vorba de două spectacole artistice care vor avea loc pe 24 ianuarie, unul în Piața Civică și altul la sala Polivalentă din municipiul Vaslui. Vasluienii vor avea prilejul să asiste două recitaluri de excepție ale grupului folcloric «Ștefan Vodă» și a ansamblului «Joc», ambele din Republica Moldova”.

de Marian Mocanu În cadrul zilelor Eminescu, la Vaslui se va desfășura Concursul de eseuri și interpretare literară din opera marelui poet „Eminescu, pași spre nemurire”. Manifestarea, ajunsă la a treia ediție, este adresată elevilor din liceele vasluiene, iar cele mai bune creații și interpretări vor fi premiate de organizator, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Vaslui. La sfârșitul acestei săptămâni, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Vaslui va organiza cea de a treia ediție a concursului „Eminescu, pași spre nemurire”. Manifestarea,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor