Home » Justitie » Locuința părinților unui tânăr din Negrești, percheziționată de mascați

Locuința părinților unui tânăr din Negrești, percheziționată de mascați

de Marian Mocanu

Ieri, în București și alte zece județe s-a desfășurat o amplă operațiune, de destructurare a unei grupări specializate în clonarea de carduri bancare. Una din cele 25 de percheziții efectuate de procurorii DIICOT a fost făcută la domiciliul din Negrești a unui părinților unui tânăr stabilit în Iași, bănuit că ar face parte din respectiva grupare infracțională cu ramificații internaționale.

O amplă operațiune a fost desfășurată ieri de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni informatice și spălare de bani. Printre cei vizați este și un tânăr din Negrești, dar care acum locuiește în Iași. Procurori DIICOT, însoțiți de jandarmi, au descins la locuința părinților acestuia pentru a căuta probe care să ateste implicarea tânărului în activități ilegale. Concomitent, au fost organizate alte 24 percheziții domiciliare pe raza județelor Covasna, Vrancea, Brăila, Buzău, Bacău, Olt, Arad, Timiș, Iași și a municipiului București. Din grupul infracțional respectiv făceau parte, pe lângă români și persoane din străinătate, care „șmenuiau” bancomate din țări europene, dar chiar și din Columbia, Argentina, Thailanda, Coreea de Sud. Practic, aceștia montau pe bancomate echipamente cu ajutorul cărora vizualizau datele cardurilor folosite de clienți, apoi, după ce clonau aceste carduri, goleau conturile bancare ale respectivilor clienți.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că dispozitivele confecționate artizanal erau montate pe diferite tipuri de ATM-uri pentru obținerea datelor confidențiale ale cardurilor bancare, activitate urmată de rescrierea acestor date informatice pe carduri blank și retragerea frauduloasă de numerar de la bancomate. În urma investigațiilor a rezultat ca grupul infracțional organizat a obținut date confidențiale de la un număr de aproximativ 7.000 de carduri bancare. La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Covasna vor fi aduse, în vederea audierii, 22 de persoane”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

de Marian Mocanu Ieri, în București și alte zece județe s-a desfășurat o amplă operațiune, de destructurare a unei grupări specializate în clonarea de carduri bancare. Una din cele 25 de percheziții efectuate de procurorii DIICOT a fost făcută la domiciliul din Negrești a unui părinților unui tânăr stabilit în Iași, bănuit că ar face parte din respectiva grupare infracțională cu ramificații internaționale. O amplă operațiune a fost desfășurată ieri de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Covasna pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni informatice și spălare…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: