Home » Justitie » Zece ani de închisoare și plata a o sută de mii de lei daune morale – pedeapsa ciobanului ucigaș de la Tăcuta

Zece ani de închisoare și plata a o sută de mii de lei daune morale – pedeapsa ciobanului ucigaș de la Tăcuta

de Marian Mocanu

Judecătorii Tribunalului Vaslui au dat sentința în cazul ciobanului din Tăcuta care, la începutul lunii octombrie, și-a ucis în bătaie un confrate. Ionuț Marin a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare și la plata a nu mai puțin de o sută de mii de lei drept daune morale către soția și cei doi copii ai victimei.

O ceartă între doi ciobani din Dumasca, comuna Tăcuta, s-a sfârșit tragic. Unul dintre ciobani, Costel Grosu, în vârstă de 41 de ani, și-a pierdut viața în urma unor lovituri de bâtă administrate de un confrate cu 17 ani mai tânăr, cel din urmă fiind condamnat la ani grei de închisoare.

Ieri, judecătorii Tribunalului Vaslui au dat sentința în cazul lui Ionuț Marin: zece ani de închisoare cu executare și trei ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsă complementară. În plus, Marin va trebui să plătească familiei victimei nu mai puțin de 100.000 lei drept daune morale. Chiar dacă justă, pedeapsa pare totuși puțin exagerată, în condițiile în care ucigașul a fost provocat și lovit de victimă, iar ulterior Ionuț Marin nu doar că a anunțat polițiștii cu privire la fapta sa, dar a recunoscut complet fapta. Mai mult, după arestarea sa preventivă, acesta nu a contestat în nici un moment această măsură preventivă, considerând că trebuie să plătească pentru fapta sa. În plus, nu se știe cum va plăti daunele morale, păscutul oilor fiind singura sursă de venit a familiei, care numără și un copil în vârstă de câteva luni.

Între cei doi ciobani erau diferende mai vechi, victima, Costel Grosu, supărat că cel care i-a fost argat la oi de mic copil își întemeiase propria turmă. Grosu nu scăpa nici un prilej să-l ponegrească și amenințe pe tânăr, de mai multe ori aceste certuri ajungând chiar și la bătăi. Totul a culminat într-o duminică de la începutul lunii octombrie, când cei doi erau cu oile la păscut pe imașul satului și turmele li s-au amestecat. Grosu plecase și lăsase turma de izbeliște, lucru reproșat de Ionuț Marin la întoarcerea sa. Victima l-a lovit cu o bâtă în cap, atât de puternic încât tânărul cioban a defecat pe el! Supărat, Marin i-a smuls bâta din mână și a început să-l altoiască, iar la un moment dat s-a suit cu picioarele pe pieptul celuilalt cioban, care căzuse la pământ. Speriat că celălalt cioban nu mai dă semne de viață, Ionuț Marin a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112 chiar de pe telefonul victimei, care căzuse în apropiere. Din păcate, ambulanțierii sosiți la fața locului nu au mai avut altceva de făcut decât să constate moartea violentă a victimei. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Iași.

de Marian Mocanu Judecătorii Tribunalului Vaslui au dat sentința în cazul ciobanului din Tăcuta care, la începutul lunii octombrie, și-a ucis în bătaie un confrate. Ionuț Marin a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare și la plata a nu mai puțin de o sută de mii de lei drept daune morale către soția și cei doi copii ai victimei. O ceartă între doi ciobani din Dumasca, comuna Tăcuta, s-a sfârșit tragic. Unul dintre ciobani, Costel Grosu, în vârstă de 41 de ani, și-a pierdut viața în urma unor lovituri de bâtă administrate de un confrate cu 17…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor