Home » Social » Anchetă în cazul unui elev de 10 ani găsit care, băut fiind, dormea pe stradă, în centrul Vasluiului

Anchetă în cazul unui elev de 10 ani găsit care, băut fiind, dormea pe stradă, în centrul Vasluiului

Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui a declanșat o anchetă în cazul unui băiat de 10 ani, elev în clasa a II-a, care a ajuns la spital cu ambulanța, după ce, băut fiind, a fost găsit de către polițiști în timp ce dormea pe o bordură din centrul Vaslui, la o temperatură sub zero grade.

Reluarea cursurilor nu au fost de bun augur pentru un elev în clasa a II-a din Vaslui. Chiar în prima zi de școală, băiatul a fost găsit de către un echipaj al Poliției Locale aflat în patrulare în zona centrală a municipiului Vaslui în timp ce dormea întins pe o bordură, în condițiile în care temperaturile exterioare erau negative. Trezit de către polițiști, băiatul a mărturisit că băuse mai multe pahare cu bere și i s-a făcut somn, motiv pentru care a decis să se culce pe acea bordură. În consecință, agenții au solicitat intervenția unui echipaj medical de la Ambulanță, care a preluat copilul și l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui. Ulterior, polițiștii au anunțat și reprezentanții DGASPC Vaslui, care, în cursul zilei de marți au declanșat o anchetă în acest caz.

„În urma sesizării făcută de Poliția Locală, s-a demarat procedura de evaluare de specialitate, pentru a se vedea condițiile de creștere și îngrijire atât pentru copilul în cauză cât și pentru ceilalți trei frați ai săi, de 9, 13 și 15 ani. În funcție de rezultatele acestei evaluări și de garanțiile din partea reprezentanților legali, se va stabili dacă se impune sau nu securizarea copiilor în sistemul de protecție specială”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui nu au reușit în cursul zilei de marți să-i contacteze pe părinții băiatului, tatăl lucrând la societatea de salubritate din Vaslui, în timp ce mama este plecată la muncă în străinătate. În ceea ce-l privește pe copilul de 10 ani, acesta se află internat în continuare la Secția de Pediatrie a SJU Vaslui. (Ionuț PREDA)

Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui a declanșat o anchetă în cazul unui băiat de 10 ani, elev în clasa a II-a, care a ajuns la spital cu ambulanța, după ce, băut fiind, a fost găsit de către polițiști în timp ce dormea pe o bordură din centrul Vaslui, la o temperatură sub zero grade. Reluarea cursurilor nu au fost de bun augur pentru un elev în clasa a II-a din Vaslui. Chiar în prima zi de școală, băiatul a fost găsit de către un echipaj al Poliției Locale aflat în patrulare în zona centrală a municipiului Vaslui în timp ce…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: