Home » Administratie » Veniturile colectate în decembrie de AJFP Vaslui, mai mari decat în anul precedent

Veniturile colectate în decembrie de AJFP Vaslui, mai mari decat în anul precedent

În luna decembrie 2015, veniturile bugetare colectate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui au crescut cu 6,4 milioane lei, față de perioada similară a anului 2014. Creșterea de aproximativ 9% a dus la un total de 73,8 milioane lei. La bugetul de stat veniturile încasate au fost cu mai mari cu 4,3 milioane fată de nivelul veniturilor încasate în perioada similară a anului 2014 și au însumat 25,2 milioane lei. Bugetul Fondului național unic de asigurări de sănătate a înregistrat o scădere de 0,5 milioane lei fată de aceeași perioadă a anului 2014. În timp ce la bugetul asigurărilor pentru șomaj veniturile încasate au fost la același nivel cu cele ale perioadei similare a anului 2014, de 1 mil. lei.

Controalele Fiscului au dus la colectarea a 18 milioane lei

În cursul lunii decembrie 2015, 88 de agenți economici au fost prinși în timp ce încălcau acte normative, iar inspectorii fiscali au aplicat pe parcursul verificărilor 22 amenzi contravenționale în sumă de 28 mii lei. Diferențele suplimentare de obligații fiscale de plată au fost în valoare totală de 18 milioane lei. În urma verificarilor inspectorilor ANAF, 11,9 milioane lei au fost colectați pentru TVA, 5.2 milioane lei pentru impozit pe profit și 0,4 mil. pentru impozit pe dividende. Diferențe suplimentare au mai fost calculate în valoare de 0,5 mil. lei, pentru contribuții și alte impozite. Acțiunile de inspecție fiscală au vizat nereguli precum combaterea fraudelor privind taxa pe valoarea adaugată aferentă operațiunilor intracomunitare, realitatea și legalitatea sumelor negative din deconturile de TVA, cu opțiune de rambursare a TVA, solicitate de contribuabili. Inspectorii au mai urmărit modul de calculare, evidențiere și virare în cuantumurile și la termenele legale a obligațiilor fată de bugetul consolidat al statului la agenții economici cuprinși în programul de control fiscal. De asemenea controalele au fost făcute pentru verificări inopinate privind disciplina financiar-contabilă și descoperirea faptelor de evaziune fiscală conform Ordinului președintelui ANAF nr.678/2008 și a se verifica dacă există contribuabili inactivi trecuți în evidența specială conform Ordinului președintelui ANAF nr.575/2006. (G.P)

În luna decembrie 2015, veniturile bugetare colectate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui au crescut cu 6,4 milioane lei, față de perioada similară a anului 2014. Creșterea de aproximativ 9% a dus la un total de 73,8 milioane lei. La bugetul de stat veniturile încasate au fost cu mai mari cu 4,3 milioane fată de nivelul veniturilor încasate în perioada similară a anului 2014 și au însumat 25,2 milioane lei. Bugetul Fondului național unic de asigurări de sănătate a înregistrat o scădere de 0,5 milioane lei fată de aceeași perioadă a anului 2014. În timp ce la bugetul asigurărilor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: