Home » Social » Zilele Mihai Eminescu la Bârlad!

Zilele Mihai Eminescu la Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

Cei 166 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei române vor fi sărbătoriți la Bârlad printr-o serie de activități găzduite de centrul cultural care îi poartă numele.

eminescuCentrul ”Mihai Eminescu” din Bârlad va organiza începând de astăzi, 13 ianuarie, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 166 de ani de la nașterea marelui poet român. În perioada 13 – 15 ianuarie, toți elevii din Bârlad și nu numai, vor putea vizita gratuit, în intervalul orar 8 – 16, impresionantele colecții ce sunt adăpostite de Centrul ”Mihai Eminescu”.

”De asemenea, tot în această perioadă, cadrele didactice pot să organizeze în cadrul centrului nostru diferite activități cu elevii axate pe viața și opera marelui poet. Noi le oferim ca loc de desfășurare spațiul centrului nostru pentru că este, poate, cel mai nimerit cadru pentru derularea unor astfel de acțiuni. Vineri, chiar de ziua de naștere a poetului, se va derula un ceremonial omagial la statuia poetului amplasată în fața centrului. După care, domnul Petruș Andrei va susține un referat cu tema «Eminescu, 150 de ani de la debutul poetic». Acțiunile vor continua cu o expoziție de grafică – Eminescu nestins – cu lucrări semnate Mihai Cătrună, vernisarea urmând a fi făcută de domnul profesor Dionisie Gradu”, ne-a declarat muzeograf Geta Modiga.

Tot în aceeași zi se va derula și un moment muzical – poetic eminescian, susținut de elevi ai Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu”. Manifestările vor continua și sâmbătă, 16 ianuarie, când va avea loc lansarea volumului de versuri Ochiul Curat, autor Dorina Stoica și prezentat de Simion Bogdănescu, Petruș Andrei și Oltea Rășcanu Gramaticu. La final, va fi lansat și cel de al optulea număr ar revistei semestriale ”Arheu”.

de Răzvan CĂLIN Cei 166 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei române vor fi sărbătoriți la Bârlad printr-o serie de activități găzduite de centrul cultural care îi poartă numele. Centrul ”Mihai Eminescu” din Bârlad va organiza începând de astăzi, 13 ianuarie, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 166 de ani de la nașterea marelui poet român. În perioada 13 – 15 ianuarie, toți elevii din Bârlad și nu numai, vor putea vizita gratuit, în intervalul orar 8 – 16, impresionantele colecții ce sunt adăpostite de Centrul ”Mihai Eminescu”. ”De asemenea, tot în această perioadă, cadrele didactice pot să…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: