Home » Justitie » Arest la domiciliu pentru Andrei Spiridon!

Arest la domiciliu pentru Andrei Spiridon!

de Răzvan CĂLIN

Ieri, judecătorii vasluieni au decis plasarea la domiciliu a tânărului bârlădean acuzat că a violat cu bestialitate o minoră olimpică de la Colegiul ”Codreanu”.

Din nou, judecătorii Tribunalului Vaslui au luat o decizie controversată într-un caz extrem de sensibil: violul comis asupra unei eleve de 17 ani din Bârlad de către Andrei Spiridon, fiul în vârstă de 29 de ani al unui afacerist local. Inițial, Judecătoria Bârlad a decis cercetarea acestuia în stare de libertate, dar ieri Tribunalul Vaslui a hotărât să-l plaseze în arest la domiciliu. Lucru ce a atras nemulțumirea procurorilor care au arătat din nou că agresorul a comis fapta cu violență. Dovadă stau cele consemnate în expertiza medico-legală: fata prezenta leziuni atât în zona anală, cât și genitală, precum și alte urme de violență (escoriații și echimoze), semn clar că a încercat să se apere.

În ceea ce o privește pe victimă, aceasta a fost internată în regim de urgență într-o instituție specializată a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. Aici ea a fost inclusă într-un program de consiliere și reabilitare.

Conform spuselor fetei, violul s-a consumat în seara zilei de 26 noiembrie, când după ce cei doi s-au întâlnit în club, Spiridon s-a oferit să o conducă pe minoră acasă cu mașina sa. Însă, individul a dus-o în afara orașului, la circa un un kilometru depărtare și a violat-o. A doua zi dimineață, fata a mers împreună cu mama sa la Poliția Bârlad și a povestit chinurile prin care a trecut. Imediat, oamenii legii au deschis un dosare de cercetare penală pe numele lui Spiridon pentru comiterea infracțiunii de viol. În momentul în care procurorii au solicitat instanței bârlădene arestarea suspectului, acesta a solicitat medierea. Într-o primă fază, biata copilă a fost convinsă să accepte să-l ierte pe individ contra sumei de 50.000 de lei. Mai ales că însuși avocatul său numit din oficiu i-a lăsat de înțeles că asta ar fi varianta cea mai convenabilă. Ulterior, însă, anchetatorii au reușit să-i arate copilei că cel mai indicat ar fi să nu bată în retragere și să nu facă nici un compromis cu agresorul dacă vrea cu adevărat să fie tras la răspundere conform legislației în vigoare. În consecință, fata a revenit asupra deciziei și a anunțat că își menține plângerea împotriva lui Spiridon. Judecătoria Bârlad a anulat actul de mediere, mai ales că documentul era lovit de nulitate pentru că la ora semnării acestuia, tutorele legal al minorei era DGASPC Vaslui și nu mama acesteia. Copila intrase deja sub protecția statului român și doar DGASPC Vaslui ar fi putut semna un asemenea document în numele ei. Modul în care s-a încercat, cumva, ”mușamalizarea” acestui caz reprobabil, mai ales de către tabăra celui acuzat de viol, vine să arate încă o dată cam cât de puțin îi trebuie unui agresor să iasă basma curată. Asta în timp ce victimele rămân ostracizate pe viață, cu sechele extrem de dureroase și adânc înfipte în sufletul lor.

de Răzvan CĂLIN Ieri, judecătorii vasluieni au decis plasarea la domiciliu a tânărului bârlădean acuzat că a violat cu bestialitate o minoră olimpică de la Colegiul ”Codreanu”. Din nou, judecătorii Tribunalului Vaslui au luat o decizie controversată într-un caz extrem de sensibil: violul comis asupra unei eleve de 17 ani din Bârlad de către Andrei Spiridon, fiul în vârstă de 29 de ani al unui afacerist local. Inițial, Judecătoria Bârlad a decis cercetarea acestuia în stare de libertate, dar ieri Tribunalul Vaslui a hotărât să-l plaseze în arest la domiciliu. Lucru ce a atras nemulțumirea procurorilor care au arătat din nou…

Review Overview

User Rating: 2.85 ( 2 votes)

About Razvan Calin

6 comments

  1. „biata copila” mai ziaristule din ziar, tu prezinta stirea in mod impartial, lasa publicul sa se emotioneze. Acum stiti de ce ia bani Andreea Esca

    • „Biata copila” este victima unui psihopat mai alienatule mintal si locul acestui violator este la PUSCARIE….crima si violul nu pot fi mediate.

      • „Biata copila” e „cunostinta” de-a lui Sel care are femei la produs iar Spiridon e victima unei escrocherii.

        • Se pare ca esti informat bine,din moment ce sti informatii de genul poti fi acuzat de tainuire si favorizarea infractorului tu asta miaunel turbatu’ nu iti mai apara prietenul retardatule,tare mi.ar fi placut sa fie sorta in locul acelei fete si vedeam noi daca mai erai tare in cur.Si creatorul ala de moda,e ratatul orasului,lumea il pupa in cur ca sa ii ia banii la prost si el cum e botanist chiar crede ca e bun.Sa isi faca niste rochii,o sa aiba nevoie la puscarie.

          • Ce-am citit si eu din comentarii… Ce tainuire ma sclavule daca nu stiu sigur. Si nu sunt tovaras cu el dar adevarul e intotdeauna la mijloc. Daca as sti sigur l-as infunda pe Sel asta de ar ajunge ca „biata copila” la Vaslui. Admirati toate scursurile si denigrati actori si muzicieni ca astea nu se cauta…

  2. Toti cei implicati , Fratiman,Talpau,Chiriece,nu sunt buni de nimic ! nici macar de o smecherie bu au fost in stare,cum dealtfel vad ei avocatura,ca o smecherie,nu ca o meserie bazata pe carte si legi. Sunt din acelasi clan,au vrut sa o pacaleasca pe fata si sa se si umple de bani de la puturel asta de Barlad. Acum s-a vazut inca o data cat de prosti si slabi sunt,cum dealtfel mai sunt multi !

%d blogeri au apreciat: