Home » Sanatate » Spitalul Județean Vaslui funcționează fără aproape jumătate din necesarul de medici

Spitalul Județean Vaslui funcționează fără aproape jumătate din necesarul de medici

Spitalul Județean de Urgență Vaslui a scos la concurs nu mai puțin de 19 posturi de medici, cele mai multe deodată în istoria unității sanitare vasluiene, în condițiile în care, pe cele 210 posturi de specialiști prevăzute în schema de personal își desfășoară activitatea doar 125 de medici.

Criză acută de medici la Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, unitate care funcționează cu 125 de medici, dintr-un necesar de 210 specialiști, ceea ce înseamnă că schema prevăzută de normativ este acoperită în procent de doar 60%. În aceste condiții, conducerea spitalului a scos la concurs 19 posturi de medici, pe diverse specialități, cele mai multe, respectiv cinci posturi, fiind pe medicină de urgență, unde este și cel mai mare deficit de specialiști.

Până acum, legislația nu ne-a permis să scoatem atâtea posturi deodată la concurs. Noi sperăm ca medicii să se îndrepte și spre spitalele mai mici, nu doar spre cele din centrele universitare sau din marile orașe. Și la Vaslui se oferă condiții, există un spital reabilitat în totalitate, s-a început dotarea cu aparatură de ultimă generație și, în plus, asigurăm cazare pentru medicii navetiști”, ne-a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Înscrierile la concurs pentru cele 19 posturi de medici, pe specialitățile UPU-SMURD, oncologie, psihiatrie pediatrică, stomatologie, medicină internă, obstetrică-ginecologie, ORL, anestezie – terapie intensivă, ortopedie, pediatrie, se fac până pe 23 ianuarie, ulterior urmând a se ține concursul pe post. Printre specialiștii căutați de spitalul vasluian pot fi și medici rezidenți, însă doar pe anumite specialități. (Ionuț PREDA)

Spitalul Județean de Urgență Vaslui a scos la concurs nu mai puțin de 19 posturi de medici, cele mai multe deodată în istoria unității sanitare vasluiene, în condițiile în care, pe cele 210 posturi de specialiști prevăzute în schema de personal își desfășoară activitatea doar 125 de medici. Criză acută de medici la Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, unitate care funcționează cu 125 de medici, dintr-un necesar de 210 specialiști, ceea ce înseamnă că schema prevăzută de normativ este acoperită în procent de doar 60%. În aceste condiții, conducerea spitalului a scos la concurs 19 posturi de medici, pe…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: