Home » Social » Este necesară modificarea Legii tinerilor

Este necesară modificarea Legii tinerilor

Anul acesta, tinerii din județul Vaslui sunt reprezentați în cadrul Forumului Tinerilor din România de doi ambasadori ai Dialogului Structurat cu Tinerii, un instrument folosit la nivelul UE pentru ca opinia tinerilor să fie luată în considerare în momentul realizării politicilor de tineret. Ambii sunt bârlădeni – Cosmin Boțoroga, președintele Consiliului Județean al Elevilor și Mihaela Andreea Hanganu, bibliotecară la Biblioteca „Stroe S. Belloescu”.

În această perioadă, Forumul Tinerilor din România – organizație neguvernamentală – lansează Pactul pentru Tineri, coaliție de organizații care susțin modificarea și aplicarea Legii tinerilor nr. 350/2006. La nivelul României sunt 5,5 milioane de tineri, adică persoane cu vârste între 15 și 34 de ani.

„Rolul nostru este să mobilizăm tinerii pentru participarea lor la viața politică, socială, economică, culturală și sportivă a țării. Pentru aceasta avem nevoie de asigurarea condițiilor de participare din partea autorităților publice. Forumul Tinerilor din România a considerat necesară și a inițiat o dezbatere publică cu privire la cadrul legislativ în care să-și desfășoare activitatea tinerii, cu scopul alinierii acestuia la legislația europeană. Strategia a evidențiat o serie de aspecte care converg către nevoia de actualizare a actualei legi a tinerilor”, ne-a declarat Mihaela Hanganu.

Prioritare sunt reducerea discrepanțelor dintre tinerii din mediul rural și cel urban și participarea activă, creșterea responsabilității civice și existența dialogului structurat cu tinerii.

Forumul Tinerilor din România, prin Caravana Națională a Dialogului Structurat cu Tinerii și Consiliul Național al Tinerilor din România, propune formarea Pactului pentru Tineri. Se dorește o dezbatere reală în mediul public a situației tinerilor din România care au nevoi și provocări ce impun actualizarea Legii tinerilor.

Toate organizațiile de tineri de la nivel național și local pot deveni parte a Pactului pentru tineri completând un formular pe internet. (Mihaela NICULESCU)

Anul acesta, tinerii din județul Vaslui sunt reprezentați în cadrul Forumului Tinerilor din România de doi ambasadori ai Dialogului Structurat cu Tinerii, un instrument folosit la nivelul UE pentru ca opinia tinerilor să fie luată în considerare în momentul realizării politicilor de tineret. Ambii sunt bârlădeni - Cosmin Boțoroga, președintele Consiliului Județean al Elevilor și Mihaela Andreea Hanganu, bibliotecară la Biblioteca „Stroe S. Belloescu”. În această perioadă, Forumul Tinerilor din România – organizație neguvernamentală - lansează Pactul pentru Tineri, coaliție de organizații care susțin modificarea și aplicarea Legii tinerilor nr. 350/2006. La nivelul României sunt 5,5 milioane de tineri, adică…

Review Overview

User Rating: 4.55 ( 1 votes)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: