Home » Sport » HC Vaslui și-a stabilit programul de pregătire

HC Vaslui și-a stabilit programul de pregătire

reunire_hc vaslui4Echipa de handbal masculin HC Vaslui și-a reluat pregătirile, sub comanda antrenorului secund Alexandru Acsinte. Cu același lot din tur și cu antrenorul Sandu Iacob și portarul Tudor Stănescu la lotul național, echipa se pune la punct cu pregătirea fizică în Sala Sporturilor din Vaslui.

Marți, la oră 16:30, echipa va juca primul meci amical, în compania formației de liga secundă Știința Bacău. Aceasta formație are șanse mari să fie un adversar pentru echipa moldavă și în cadrul meciurilor Ligii Naționale de handbal masculin, de la anul. Se află pe locul trei în Seria A din divizia secundă, cu 28 de puncte, cinci mai puține decât ocupanta primului loc și cu trei mai puține, dar și o restanță, față de ocupanta locului doi. În perioada disputării Turneului de baraj, în luna mai, echipele clasate pe același loc în cele două serii vor disputa un joc pe teren neutru pentru stabilirea clasamentului general al Diviziei A. Iar echipele clasate pe locurile doi și trei vor susține jocuri de baraj cu locurile 11 și 12 din Liga Națională.

Nucleul echipei băcăuane este format din juniori de perspectivă care evoluează la loturile naționale de juniori și tineret. În decembrie 2015 a ocupat locul patru la turneul internațional Sparkassen Cup, desfășurat în Germania. Au fost prezenți la lotul național managerul băcăuanilor, Gabriel Armanu, cu funcția de antrenor secund alături de cinci jucători de la CS Știința Bacău (Rusu, Hanțaru, Ionescu, Atănăsoaei și Broască). Doi dintre ei, Dragoș Hantaru și Alexandru Ionescu sunt vasluieni. Hanțaru a marcat în cadrul turneului 44 de goluri, iar Ionescu 10.

HC Vaslui a învins-o pe CS Știința Bacău într-un meci amical, disputat anul trecut, în august. Partida a avut loc pe terenul elevilor lui Sandu Iacob, iar vasluienii au câștigat cu scorul de 33 – 28 (14-10) în fața a circa 200 de suporteri prezenți la meci. În prima repriză Vasluiul a jucat în formula: Stănescu/ Iftene, Soare, Polocoșer, Cotinghiu, Roșu, Mihai Sandu, Pasere, iar în actul secund, Sandu Iacob i-a trimis în teren pe Barac, Anton, Moldovan, Hrimiuc, Mihai Bujor, Gabi Bujor și Bogdan Pralea. Pentru Știința au evoluat: Tamas, Freiwald – Buinenko, Lită, Ciubotariu, Dumitriu, Campan, Gal, Popia, Juverdianu, Rată, Moisă, Uruianu, Acatrinei.

Amical cu CSM Focșani și cu CSU Suceava

Miercuri, la ora 18:30, HC Vaslui va întâlni tot într-un meci amical, formația CSM Focșani, care ocupă ultimul loc în Liga Națională de handbal masculin și probabil va retrograda. În tur vasluienii i-au învins pe focșăneni, în deplasare, cu scorul de 29 – 25. Vasluienii au condus atunci cu 8-2, dar elevii lui Viorel Ciubotaru au recuperat spectaculos și conduceau la pauză cu 13 – 11. Elevii lui Sandu Iacob au egalat la 15 în minutul 38, după care s-au instalat la conducere și au ieșit învingători. Pentru HC Vaslui au evoluat Pralea, Pasăre, Mihai Bujor, Sandu, Cotinghiu, Gabriel Bujor, Stănescu, Polcoșer, Roșu, Hrimuc, Moldoveanu, Pletoianu, Anton și Barac.

La sfârșitul lunii, pe 29 și 30 ianuarie, HC Vaslui va mai întâlni în două rânduri formația CSU Suceava. Returul de campionat va fi unul decisiv pentru suceveni, mai ales în primele patru etape, pentru îndeplinirea obiectivului și anume ajungerea la barajul de promovare în Liga Națională. HC Vaslui a contribuit decisiv la retrogradarea formației CSU Suceava, în victoria 32-31(17-12) din cadrul turneului de play-out, din luna mai a anului trecut. HC Vaslui a dominat încă de la începutul partidei când conducea cu 6 -1. O revenire de senzație a făcut că sportivii suceveni să se apropie la doar două lungimi, scor 14 – 12. Au urmat apoi trei goluri consecutive ale vasluienilor. Meciul a devenit echilibrat cu trecerea timpului, iar în ultimul minut scorul era egal 31 – 31. În ultimele 30 de secunde vasluienii au gestionat mai bine jocul și au înscris pentru a stabili scorul final, 32 – 31.

HC Vaslui va începe returul Ligii Naționale de handbal masculin pe 4 februarie. Va întâlni CSM București, ocupanta locului trei, care are o serie de trei victorii consecutive la sfârșitul anului 2015. Vasluienii au nevoie să își îmbunătățească jocul în cele patru meciuri amicale pentru a obține o victorie cu bucureștenii, care i-ar păstra în lupta pentru play-off. În tur, CSM București a învins HC Vaslui cu 28-27. HC Vaslui ocupă locul 11 în Liga Națională, cu 19 puncte. (G.P)

Echipa de handbal masculin HC Vaslui și-a reluat pregătirile, sub comanda antrenorului secund Alexandru Acsinte. Cu același lot din tur și cu antrenorul Sandu Iacob și portarul Tudor Stănescu la lotul național, echipa se pune la punct cu pregătirea fizică în Sala Sporturilor din Vaslui. Marți, la oră 16:30, echipa va juca primul meci amical, în compania formației de liga secundă Știința Bacău. Aceasta formație are șanse mari să fie un adversar pentru echipa moldavă și în cadrul meciurilor Ligii Naționale de handbal masculin, de la anul. Se află pe locul trei în Seria A din divizia secundă, cu 28…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: