Home » World » Ion Păduraru, desemnat premier al Republicii Moldov

Ion Păduraru, desemnat premier al Republicii Moldov

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat prim-ministru pe Ion Păduraru, actualul șef al Administrației prezidențiale. „Am semnat decretul privind desemnarea candidatului în funcția de prim-ministru, acesta fiind domnul Ion Păduraru”, a transmis președintele Nicolae Timofti. 

„Am luat decizia într-o situație dificilă. Suntem în plină iarnă, iar multe probleme legate de buget, de asigurări în diferite domenii sunt încă în așteptare. Când am ales candidatura dumnealui am ținut cont de faptul că alianța majoritară din Parlament nu a întrunit numărul necesar de voturi, fiindcă din numărul de 56 s-au retras șapte, iar Curtea Constitutională a hotărât că majoritatea absolută are dreptul la prezentarea unui candidat dacă întrunește mai mult de 51 de mandate”, a explicat Timofti, care a respins încă o dată candidatul propus de Partidul Democrat (PDM), Vladimir Plahotniuc.

„Fiindcă acest număr nu a fost atins, noi am propus reconfirmarea semnăturilor, însa acest lucru nu s-a întâmplat. Așa că, potrivit prevederilor CC, am hotarât să prezint un candidat din inițiativa mea. Pe domnul Păduraru îl cunosc de mult, îl cunoaște multă lume. Este un om cu inițiativă, gândește la nivel statal. Sunt convins că întrunește toate condițiile de integritate pentru a ocupa această funcție”, a subliniat Timofti.

Ion Păduraru este secretar general al Administrației prezidențiale din Republica Moldova.

De profesie jurist, Ion Păduraru, în vârstă de 54 de ani, a fost decan al Baroului de Avocați Chișinău.

Păduraru a deținut funcția de ministru al Justiției în Cabinetul premierului Ion Sturza, în perioada martie – noiembrie 1999.

Ion Păduraru s-a născut pe 18 ianuarie 1961 în satul Tîpleștești, raionul Sîngerei, din Republica Moldova. Este căsătorit și are doi copii.

Sursa: mediafax.ro

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat prim-ministru pe Ion Păduraru, actualul șef al Administrației prezidențiale. "Am semnat decretul privind desemnarea candidatului în funcția de prim-ministru, acesta fiind domnul Ion Păduraru", a transmis președintele Nicolae Timofti.  "Am luat decizia într-o situație dificilă. Suntem în plină iarnă, iar multe probleme legate de buget, de asigurări în diferite domenii sunt încă în așteptare. Când am ales candidatura dumnealui am ținut cont de faptul că alianța majoritară din Parlament nu a întrunit numărul necesar de voturi, fiindcă din numărul de 56 s-au retras șapte, iar Curtea Constitutională a hotărât că majoritatea absolută are…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: