Home » National » Șeful Poliției Sinaia, acuzat de trafic de influență, a fost arestat preventiv

Șeful Poliției Sinaia, acuzat de trafic de influență, a fost arestat preventiv

Șeful Poliției stațiunii Sinaia, comisarul șef Marin Tudorică, a fost arestat preventiv, joi, de Tribunalul Prahova, în dosarul în care este suspectat de trafic de influență și operațiuni incompatibile cu funcția, aceeași măsură fiind dispusă și în cazul omului de afaceri Cristian Simion. 

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au admis, joi, propunerea DNA Ploiești privind arestarea preventivă a șefului Poliției stațiunii Sinaia, comisarul șef Marin Tudorică, suspectat de trafic de influență și operațiuni incompatibile cu funcția, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În același dosar a fost arestat preventiv omul de afaceri Cristian Simion, suspectat de cumpărare de influență.

Decizia privind arestarea preventivă a celor doi poate fi contestată la Curtea de Apel Ploiești. Șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, a fost reținut, miercuri seară, de DNA, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, aceeași măsură fiind dispusă și pentru omul de afaceri suspectat că a pus la dispoziția polițistului o mașină de lux în schimbul protecției pentru afacerile sale.

Procurorii DNA Ploiești au emis ordonanțe de reținere, după mai multe ore de audieri, pe numele șefului Poliției stațiunii Sinaia, comisarul șef Marin Tudorică, pentru trafic de influență și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, și al omului de afaceri Cristian Bogdan Simion, patronul unui supermarket din Sinaia, pentru cumpărare de influență și complicitate la efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Conform anchetatorilor, Marin Tudorică este acuzat că începând din iulie 2013 a pretins și primit în mod direct de la omul de afaceri un folos material constând în utilizarea unui autoturism Mercedes, în valoare de 60.000 de dolari, în baza unui contract de comodat având ca obiect folosința cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv, proprietate a firmei pe care acesta din urmă o administra. Folosința autoturismului a fost evaluată provizoriu la suma de 49.000 de euro.

Potrivit DNA, în schimbul folosirii mașinii, șeful Poliției Sinaia l-a asigurat pe omul de afaceri că are influență asupra „unor funcționari publici și i-a promis acestuia că, în eventualitatea unor controale privind activitatea economică a firmei sale, la nevoie, îi va determina pe funcționari să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle lor de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri”.

„Acest lucru s-a materializat în 12 decembrie 2015, când, prin intermediul lui Ionuț Roșca (n.r. – adjunctul șefului Poliției stațiunii Sinaia), a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma omului de afaceri, în scopul influențării activității funcționarilor respectivi, în direcția arătată mai sus. Prin exercitarea influenței asupra inspectorilor antifraudă, inculpatul Ionuț Roșca i-a asigurat în continuare șefului său primirea folosinței autoturismului menționat mai sus”, se arăta într-un comunicat al DNA.

De asemenea, șeful Poliției Sinaia este suspectat că prin intermediul omului de afaceri pe care îl proteja, în cursul anului 2010, a construit un ansamblu imobiliar rezidențial în stațiune și s-a implicat direct pentru a obține avizele și autorizațiile necesare construcțiilor, dar și în vânzarea acestora. Astfel, Marin Tudorică a postat anunțuri de vânzare pe site-uri de specialitate și își dădea numerele de contact pentru realizarea tranzacțiilor.

În același dosar, adjunctul șefului Poliției stațiunii Sinaia, comisarul Ionuț Roșca, a fost pus sub control judiciar, după ce a fost audiat, miercuri, timp de mai multe ore la DNA Ploiești, el fiind acuzat de complicitate la trafic de influență.

Anchetatorii DNA au făcut, miercuri, percheziții la șase adrese și au ridicat documente atât de la Poliția Sinaia, cât și de la Primăria orașului. Printre adresele unde au avut loc descinderi s-au numărat și locuințele celor doi polițiști.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Direcția Națională Anticorupție, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploiești fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013-2015.

Sursa: mediafax.ro

Șeful Poliției stațiunii Sinaia, comisarul șef Marin Tudorică, a fost arestat preventiv, joi, de Tribunalul Prahova, în dosarul în care este suspectat de trafic de influență și operațiuni incompatibile cu funcția, aceeași măsură fiind dispusă și în cazul omului de afaceri Cristian Simion.  Judecătorii de la Tribunalul Prahova au admis, joi, propunerea DNA Ploiești privind arestarea preventivă a șefului Poliției stațiunii Sinaia, comisarul șef Marin Tudorică, suspectat de trafic de influență și operațiuni incompatibile cu funcția, transmite corespondentul MEDIAFAX. În același dosar a fost arestat preventiv omul de afaceri Cristian Simion, suspectat de cumpărare de influență. Decizia privind arestarea preventivă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: