Home » Sanatate » Misiune zadarnică de salvare a unui bărbat de peste 250 de kilograme, din Codăești

Misiune zadarnică de salvare a unui bărbat de peste 250 de kilograme, din Codăești

Un bărbat de peste 250 de kilograme din Codăești, Romică Crețu, a fost preluat de la domiciliu, în stare gravă, de două echipaje ale ISU Vaslui, unul de pompieri și unul medical, și transportat la un spital din Iași, acolo unde l-au așteptat alte echipaje de pompieri, dar unde omul și-a dat sufletul.

Misiune dificilă pentru angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, care au fost puși la grea încercare pentru salvarea unui bărbat supraponderal din Codăești. Mai mulți pompieri și paramedici SMURD s-au chinuit pentru transportul bărbatului de peste 250 de kilograme care avea nevoie urgentă să fie transportat la spital din cauza problemelor grave de sănătate. Chiar dacă suferise un infarct, codăeștianul a reușit să sune la numărul de urgență 112 și să ceară ajutor. În consecință, l-a intervenție a fost trimisă o autospecială de intervenție la incendii cu cinci pompieri, precum și un echipaj de medical, cu autospeciala de terapie intensivă mobilă (TIM).

„Pacientul a fost luat cu targa specială și transportat de membrii celor două echipaje din locuință până la autospeciala de terapie intensivă mobilă. Totodată, s-a luat legătura cu colegii de la ISU Iași pentru a aștepta pacientul la spitalul către care a fost trimis bărbatul de 47 de ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roșu.

Stabilizat de către echipajul TIM, bărbatul supraponderal a fost transportat la clinica de cardiologie din Iași, unde, pentru transferul de la ambulanță în spital a fost nevoie de 15 pompieri. Din păcate, omul nu a supraviețuit. (Ionu PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: