Home » Sanatate » O gravidă a născut un copil mort la dispensarul din Vutcani, în timp ce ambulanța era înzăpezită

O gravidă a născut un copil mort la dispensarul din Vutcani, în timp ce ambulanța era înzăpezită

O gravidă în luna a șaptea a născut un copil mort la Centrul de Permanență din Vutcani, după ce ambulanța nu a putut ajunge la caz din cauza drumului înzăpezit, lehuza fiind preluată, după câteva ore, de o autospecială cu șenile și transportată 16 kilometri până la autosanitară.

Tragedie în comuna Vutcani. O tânără de 27 de ani a născut la Centrul de Permanență Vutcani, asistată de către medicul de familie care era de gardă, în timp ce autosanitara, solicitată prin numărul de urgență 112, se afla înzăpezită în Gara Roșiești. Copilul, născut cu picioarele înainte, a fost declarat mort, fără a mai putea fi resuscitat. Însă, pentru a salva lehuza, conducerea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui a solicitat sprijinul celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), care au trimis la caz o autospecială cu șenile, care avea de parcurs 16 kilometri, de la locul unde rămăsese înzăpezită ambulanța până la Centrul de Permanență din Vutcani.
„Intervenția a fost una extrem de dificilă întrucât, în unele zone, stratul de zăpadă măsura și trei metri, fiind până la coronamentul copacilor. În aceste condiții, autospeciala cu șenile a ajuns în două ore la centrul de permanență întrucât exista riscul de a se răsturna”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roșu.
Tânăra de 27 de ani a fost preluată în autospeciala cu șenile și transportată, timp de aproximativ o oră și jumătate prin zăpadă și sub monitorizarea permanentă a unui echipaj medical, până la ambulanța rămasă blocată în Gara Roșiești. Ulterior, lehuza a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.
În ceea ce privește copilul născut mort, acesta va fi supus unei expertize medico-legale pentru a se stabili cauza exactă a decesului.
Reprezentanții SAJ Vaslui susțin că exista riscul de deces a copilului chiar și în condițiile în care ambulanța ar fi ajuns la timp, pe timp de vară, întrucât era acea „prezentație pelviană”, adică fătul era poziționat cu picioarele înainte. (Ionut PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: