Home » Administratie » Vasluienii care realizează venituri din activităti independente, obligați să depună formularul 600
Directia Finantelor Publice (constructie)

Vasluienii care realizează venituri din activităti independente, obligați să depună formularul 600

Vasluienii care obțin venituri din activităti independente trebuie să depună, până la 1 februarie, formularul 600. Este o declarație privind îndeplinirea condițiilor de încadrare în categoria persoanelor asigurate obligatoriu în sistemul public de pensii.

În Vaslui sunt câteva sute de astfel de persoane.

Cota de contribuție de asigurări sociale pentru contribuabilii care realizează venituri din activităti independente este cota pentru contribuția individuală de asigurări sociale care, de exemplu, pentru condiții normale de muncă este de 10,5%. Contribuabilii pot opta pentru cota integrală de contribuție de asigurări sociale corespunzătoare condițiilor normale de muncă de 26,3%, bifând căsuta corespunzătoare opțiunii pentru aplicarea cotei integrale de contribuție de asigurări sociale aferente condițiilor normale de muncă

În cazul contribuabililor care încep o activitate în cursul anului fiscal, formularul 600 se depune în termen de 30 de zile de la data începerii activității. Declarația se completează și se depune de către persoanele fizice din județul Vaslui care fac venituri din activități independente și la care se determină venitul net anual în sistem real sau pe baza normelor anuale de venit.

Declarația se depune, pe suport hârtie, direct la registratura Administrației Județeane a Finanțelor Publice (AJFP) Vaslui sau la oficiul poștal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau prin celelalte metode prevăzute de lege. Data depunerii declarației este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poătă, după caz. Declarația se mai poate depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță ca metodă alternativă de depunere a declarațiilor, în conformitate cu prevederile legale. În acest caz, data depunerii declarației este data înregistrării acesteia pe portal.

Nu au obligația depunerii declarației persoanele asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale, care nu au obligația asigurării în sistemul public de pensii, potrivit legii, precum și persoanele care au calitatea de pensionari. (G.P)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: