Home » National » Ministerul Educației: Simularea evaluării naționale va avea loc în perioada 22-24 februarie, iar cea la BAC în perioada 7-10 martie

Ministerul Educației: Simularea evaluării naționale va avea loc în perioada 22-24 februarie, iar cea la BAC în perioada 7-10 martie

Ministerul Educației a stabilit calendarul pentru simularea evaluării naționale în perioada 22 – 24 februarie și pentru simularea bacalaureatului în perioada 7 – 10 martie. 

Simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a din anul școlar 2015 – 2016 are loc în perioada 22 – 24 februarie, testele constând în două probe scrise, iar pentru școlile cu predare în limba maternă – trei probe scrise.

Astfel, în 22 februarie 2016 are loc proba de Limba și literatura română, în 23 februarie – Matematică – și 24 februarie – Limba și literatura maternă.

În 4 martie 2016 vor fi afișate rezultatele.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din anul școlar 2015-2016 are loc în perioada 7 – 10 martie. Elevii clasei a XI-a vor susține două probe scrise, iar cei de clasa a XII-a – trei probe scrise, la care se adaugă cea de limba maternă pentru școlile cu predare în limba maternă.

Astfel, în 7 martie 2016 are loc proba de Limba și literatura română, în 8 martie – Limba și literatura maternă, în 9 martie – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar în 10 martie – proba la alegere a profilului și specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a, care pot opta între fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie).

În 18 martie 2016 vor fi afișate rezultatele.

Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale și la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământul în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuate cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Sursa: mediafax.ro

Ministerul Educației a stabilit calendarul pentru simularea evaluării naționale în perioada 22 - 24 februarie și pentru simularea bacalaureatului în perioada 7 - 10 martie.  Simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a din anul școlar 2015 - 2016 are loc în perioada 22 - 24 februarie, testele constând în două probe scrise, iar pentru școlile cu predare în limba maternă - trei probe scrise. Astfel, în 22 februarie 2016 are loc proba de Limba și literatura română, în 23 februarie - Matematică - și 24 februarie - Limba și literatura maternă. În 4 martie 2016 vor fi afișate rezultatele.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: