Home » National » Avertismentul ministrului ungar de Externe: Ungaria poate construi imediat gard la frontiera cu România, în cazul în care imigranții schimbă ruta

Avertismentul ministrului ungar de Externe: Ungaria poate construi imediat gard la frontiera cu România, în cazul în care imigranții schimbă ruta

Ungaria este pregătită să construiască imediat gard de-a lungul frontierei comune cu România în cazul în care imigranții schimbă ruta, avertizează ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de agenția Reuters. 

În contextul în care Austria și Slovenia au luat măsuri pentru blocarea tranzitului extracomunitarilor, Peter Szijjarto a atras atenția că există riscul ca imigranții să încerce să ajungă în Occident prin Grecia, Bulgaria și România.

Astfel, România riscă să devină una din principalele rute pentru tranzitul imigranților în 2016, a sugerat Szijjarto.

„Dacă va fi necesar să construim un gard la frontiera cu România, suntem pregătiți să facem acest lucru de pe o zi pe alta”, a declarat șeful diplomației ungare pentru agenția Reuters, potrivit site-ului elvețian Swissinfo.ch. 

Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, afirma în noiembrie 2015 că Guvernul Ungariei are un plan pentru construirea unui gard metalic la frontiera cu România, urmând să fie activat în caz de necesitate.

„Guvernul Ungariei are un plan pentru construirea unui gard metalic la frontiera cu România, dacă va fi necesar. Aceasta va fi o măsură de ultim resort, dar suntem pregătiți și avem capacitatea de a ridica un nou gard metalic într-un interval scurt”, preciza oficialul ungar.

În contextul valului de imigranți extracomunitari, Ungaria a construit deja garduri metalice la frontierele cu Serbia și cu Croația, semnalând de mai multe ori că ar putea lua măsuri similare pe segmente ale graniței cu România. Autoritățile ungare au anunțat în septembrie 2015 intenția de a construi un gard metalic pe un segment de 70 de kilometri al frontierei cu România, în contextul în care imigranții s-ar putea infiltra pe la capătul barierei construite la granița ungaro-sârbă.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, declara pe 15 septembrie că „gardul ar urma să înceapă de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/România și să continue pe o distanță rezonabilă dacă presiunea migrației se mută spre România”. Gardul construit de Ungaria de-a lungul graniței sârbe se termină în zona localității ungare Kübekháza, situată la frontiera cu Serbia și cu România.

Sursa; mediafax.ro

Ungaria este pregătită să construiască imediat gard de-a lungul frontierei comune cu România în cazul în care imigranții schimbă ruta, avertizează ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de agenția Reuters.  În contextul în care Austria și Slovenia au luat măsuri pentru blocarea tranzitului extracomunitarilor, Peter Szijjarto a atras atenția că există riscul ca imigranții să încerce să ajungă în Occident prin Grecia, Bulgaria și România. Astfel, România riscă să devină una din principalele rute pentru tranzitul imigranților în 2016, a sugerat Szijjarto. "Dacă va fi necesar să construim un gard la frontiera cu România, suntem pregătiți să facem acest…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: