Home » Sanatate » Spitalul Județean Vaslui a închis Secția de Oncologie. Bolnavii de cancer, duși la Iași cu microbuzul, pentru tratament

Spitalul Județean Vaslui a închis Secția de Oncologie. Bolnavii de cancer, duși la Iași cu microbuzul, pentru tratament

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a închis Secția de Oncologie după ce și ultimul medic și-a dat demisia, cei 36 de bolnavi de cancer care făceau cură de citostatice urmând a fi transportați, zilnic, cu microbuzul, la Institutul de Oncologie Iași pentru continuarea tratamentului.

Toți pacienții bolnavi de cancer internați la Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui au fost externați forțat după ce conducerea unității a închis Secția de Oncologie pe perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată după ce ultimul medic specialist pe care unitatea îl mai avea și-a dat demisia pentru a profesa în sistemul privat. În consecință,

Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui

Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui

conducerea spitalului a comunicat Ministerului Sănătății hotărârea luată în vederea găsirii unor soluții pentru ca bolnavii de cancer să fie tratați din nou în unitatea medicală vasluiană.

„Am făcut demersuri la toate forurile posibile pentru a găsi o soluție, de angajare a unui medic oncolog la spital. Ministerul ne-a răspuns că se caută soluții, iar de la celelalte instituții nu am primit niciun răspuns. Bolnavii de cancer se află într-o situație delicată, dar, uneori, cum este și cazul de față, nu depinde de noi, cei care conducem spitalul”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Ca o soluție de moment, cei 36 de pacienți care făceau citostatice la spitalul din Vaslui vor fi transportați prin rotație, în zilele de marți, miercuri și joi, la Institutul de Oncologie Iași pentru continuarea tratamentului obligatoriu pentru bolnavii de cancer. (Ionuț PREDA)

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a închis Secția de Oncologie după ce și ultimul medic și-a dat demisia, cei 36 de bolnavi de cancer care făceau cură de citostatice urmând a fi transportați, zilnic, cu microbuzul, la Institutul de Oncologie Iași pentru continuarea tratamentului. Toți pacienții bolnavi de cancer internați la Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui au fost externați forțat după ce conducerea unității a închis Secția de Oncologie pe perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată după ce ultimul medic specialist pe care unitatea îl mai avea și-a dat demisia pentru a profesa în sistemul privat. În consecință,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

One comment

  1. Conducerea spitalului sa-si dea seama ca nu numai valoarea salariului conteaza pentru un medic, dar si modul in care este respectat de colegii si superiorii sai. Si modul uneori dispretuitor in care doamna director medical se poarta cu colegii ei isi poate spune cuvantul in privinta deciziei de a pleca a unor doctori. Sa-si aduca aminte cum tipa la d-na dr. Parau acum cativa ani!

%d blogeri au apreciat: