Home » Administratie » Tot Bârladul a rămas fără apă, din cauza unei conducte care s-a spart în fața Pavilionului ”Marcel Guguianu”

Tot Bârladul a rămas fără apă, din cauza unei conducte care s-a spart în fața Pavilionului ”Marcel Guguianu”

de Răzvan CĂLIN

O conductă care trece prin centrul orașului s-a spart, obligând echipele de intervenție ale AQUAVAS SA să sisteze furnizarea apei în toată urbea.

avarie_apa_guguianu3De ca și cum nu se mai confruntaseră de mult cu așa ceva, bârlădenii au constatat marți, 19 ianuarie, că din nou le-au secat robinetele. Ca de obicei, ”vinovăția” aparține unei conducte de apă potabilă care, în jurul orei 14, a cedat, provocând o avarie de toată frumusețea.

”Este vorba despre o conductă din metal, care este amplasată în fața Pavilionului Expozițional ”Marcel Guguianu”. Din cauza vechimii și a stării avansate de degradare, a cedat și s-a spart. Am fost nevoiți să dispunem imediat sistarea temporară a alimentării cu apă în întregul oraș pentru că altfel nu reușim să intervenim pentru remedierea acestei avarii”, ne-a declarat Vasile Ungureanu, directorul AQUAVAS Bârlad.

Acesta a dat asigurări că echipele de intervenție vor rămâne în teren până ce avaria va fi remediată și, în consecință, se va putea relua furnizarea apei potabile în oraș.

Întreaga rețea de distribuție a apei potabile din Bârlad este într-un stadiu avansat de deteriorare. Cea mai mare parte dintre conducte (fie că sunt confecționate din azbest sau fier) au o vechime de peste 50 de ani. În consecință, aproape că nu există lună în care să nu se înregistreze câte una sau două avarii, spre disperarea localnicilor. La toate acestea se adaugă și traficul rutier greu ce tranzitează orașul și care, zi și noapte, macină infrastructura urbei, provocând la rândul său numeroase avarii la conductele de apă potabilă. Singura șansă pentru ca bârlădenii să beneficieze de servicii de calitate este ca întreaga rețea a orașului să fie reabilitată cu fonduri europene, însă mega-proiectul care vizează acest lucru stagnează înainte de a fi început, din varii motive, devenind mai mult un motiv de dispută politică decât o prioritate edilitar-gospodărească. Prin urmare, sunt slabe speranțe ca bârlădeni să scape prea curând de această problemă uriasa.

 

About Razvan Calin

One comment

  1. inlocuiti intreaga conducere ! dat afara lenesii! improspatai salariatii care vor si pot sa munceasca nu carpaci cu smoala si lemn!