Home » Administratie » Gerul face victime – Oamenii străzii, adunați de polițiștii locali și ambulanțieri

Gerul face victime – Oamenii străzii, adunați de polițiștii locali și ambulanțieri

de Marian Mocanu

Polițiștii locali și ambulanțierii patrulează pentru a identifica și ridica de pe stradă persoanele fără adăpost. Oamenii străzii găsiți sunt cazați în adăposturile special amenajate, iar cei descoperiți cu hipotermie, transportați la secțiile de urgență a spitalelor din județ.

În această perioadă, când temperaturile, în special pe timpul nopții, sunt mult sub limita înghețului, polițiștii locali au organizat acțiuni speciale de indentificare a persoanelor fără adăpost și de trasportare a lor în adăposturile special amenajate. În paralel, ambulanțele aparținând serviciului Județean de Ambulanță Vaslui patrulează de mai multe ori pe noapte, transportând la spital persoanele găsite cu hipotermie.

Miercuri noapte, la Bârlad, două persoane au fost găsite, cu hipotermie, căzute în stradă, de către ambulanțieri și transportați la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman”. Un altul, din Vaslui a fost descoperit, tot pe stradă, de o patrulă de jandarmi. Bărbatul a fost transportat la secția UPU a Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

La Huși, un bătrân în vârstă de 72 de ani, care locuia singur, a solicitat ajutorul ambulanței pentru că i se făcuse rău. La sosirea ambulanțierilor, aceștia l-au găsit aproape înghețat de frig în casă. Bărbatul a fost dus la spitalul din Huși, unde i s-au acordat primele îngrijiri.

Dragoș Cazacu

Dragoș Cazacu

În ceea ce privește persoanele fără adăpost, marți seara, în municipiul Vaslui, polițiștii locali au condus la centrul pentru persoane fără adăpost, din incinta Ștrandului municipal, nu mai puțin de 18 persoane. În seara următoare, doar 13 dintre aceștia s-au întors la căldură, ceilalți declarând pe proprie răspundere că au unde să locuiască.

„Din cauza temperaturilor foarte scăzute, s-a luat decizia ca, dacă doresc, persoanele fără adăpost să rămână și pe timpul zilei la centrul de primiri, nu doar pe timpul nopții, cum indică legea. Aici beneficiază de cazare, apă caldă și o masă pe zi”, a declarat Dragoș Cazacu, viceprimarul municipiului Vaslui

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: