Home » Sanatate » Recomandări pentru populație în vederea menținerea stării de sănătate în perioada de iarnă

Recomandări pentru populație în vederea menținerea stării de sănătate în perioada de iarnă

Pentru că în perioada următoare, temperaturile vor fi extrem de scăzute, conform avertizările meteorologice, Direcția de Sănătate Publică Vaslui atentionează populația cu privire la posibilele riscuri pentru sănătate.

D.S.P Vaslui recomandă pentru menținerea stării de sănătate optime să folosim mijloace de protecție adecvate cum ar fi căciuli și mănuși pentru că trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. Persoanele vârstnice și cele cu afecțiuni cardiace trebuie să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute. Și copiilor trebuie să li se acorde o atenție specială. Aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

În situația în care apar probleme de sănătate, recomandăm evitarea automedicației și prezentarea la medical de familie, în scopul examinării medicale și instituirii precoce a tratamentului adecvat.

Sunt indicate consumul de alimente bogate în proteine și grăsimi nesaturate, fructe, legume și evitarea băuturilor alcoolice. Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon. (G.P)

Pentru că în perioada următoare, temperaturile vor fi extrem de scăzute, conform avertizările meteorologice, Direcția de Sănătate Publică Vaslui atentionează populația cu privire la posibilele riscuri pentru sănătate. D.S.P Vaslui recomandă pentru menținerea stării de sănătate optime să folosim mijloace de protecție adecvate cum ar fi căciuli și mănuși pentru că trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. Persoanele vârstnice și cele cu afecțiuni cardiace trebuie să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute. Și copiilor trebuie să li se acorde o…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: