Home » Justitie » Stătea cu țigările de contrabandă în bucătărie!

Stătea cu țigările de contrabandă în bucătărie!

de Răzvan CĂLIN

Ieri, polițiștii au descoperit în locuința unui bărbat din Epureni peste 2.300 de țigări de contrabandă.

Un individ din comuna Epureni riscă să stea câțiva ani la ”răcoare” după ce polițiștii au descoperit că ascundea în locuința sa peste 2.300 de țigări de contrabandă, pe care intenționa să le comercializeze. Descoperirea a fost făcută în cadrul unei acțiuni derulată ieri, de către Secția de Poliție Rurală nr. 5 Murgeni, în colaborare cu Sectorul Poliției de Frontieră Fălciu. Acțiunea celor două structuri ale Ministerului de Interne a urmărit, printre altele, prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice pe raza comunelor Epureni și Găgești.

În timpul acestei acțiuni, oamenii legii au descins și la locuința lu Gheorghe D., în vârstă de 54 de ani, din satul Epureni. Aici, polițiștii au avut surpriza să găsească în casa bărbatului 2.360 de țigarete de contrabandă.

”Pachetele cu țigări erau puse în niște pungi de plastic, fiind depozitate în bucătăria casei. Cele mai multe dintre pachetele cu țigări aveau timbru de Republica Moldova. Pentru întreaga cantitate de țigări bărbatul nu deținea documente legale de proveniență”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, responsabil mass-media în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Cum țigările proveneau din contrabandă și urmau să fie comercializate pe ”piața neagră”, polițiștii au luat măsura ca toate acestea să fie ridicate în vederea confiscării. În același timp, pe numele lui Gheorghe D. a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. În conformitate cu prevederile Codului Vamal, colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, sunt fapte asimilate infracțiunii de contrabandă. În consecință, pedeapsa prevăzută de Legea 86/2006 și pe care bărbatul din Epureni riscă să o primească, este închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi.

 

de Răzvan CĂLIN Ieri, polițiștii au descoperit în locuința unui bărbat din Epureni peste 2.300 de țigări de contrabandă. Un individ din comuna Epureni riscă să stea câțiva ani la ”răcoare” după ce polițiștii au descoperit că ascundea în locuința sa peste 2.300 de țigări de contrabandă, pe care intenționa să le comercializeze. Descoperirea a fost făcută în cadrul unei acțiuni derulată ieri, de către Secția de Poliție Rurală nr. 5 Murgeni, în colaborare cu Sectorul Poliției de Frontieră Fălciu. Acțiunea celor două structuri ale Ministerului de Interne a urmărit, printre altele, prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: