Home / Administratie / Vești bune pentru pensionarii militari

Vești bune pentru pensionarii militari

Vestea că li se vor micșora pensiile i-a alarmat atât pe militarii rezerviști și în retragere cât și pe beneficiarii pensiilor militare de urmaș din județul Vaslui.

Centrul Militar Vaslui îi liniștește pe cei din categoria pensionarilor militari. Pensiile militare nu se vor micșora. În perioada următoare, vor fi recalculate. Dacă punctajul obținut va fi mai mare, pensia va crește, dacă, însă, punctajul va scădea, pensia va rămâne la valoarea actuală. În următoarele luni, militarii în rezervă dar și beneficiarii pensiilor militare de urmaș vor trebui să depună la Centrul Militar Județean sau la sediul Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (din incinta Cercului Militar Bârlad), mai multe acte: copie după actul de identitate al titularului, copie după cuponul de pensie și livretul militar. Ordinul Ministrului nr 12 din 23 decembrie 2015 prevede întocmirea fișei cu locurile de muncă din timpul activității militare privind încadrarea în condiții de muncă speciale. Concret, întreaga perioadă în care a lucrat un cadru militar, acum la pensie, va fi considerată ca fiind în grupa II de muncă.

Reprezentanții Centrului Militar Județean, dar și ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, fac un apel către pensionarii militari dar și către beneficiarii pensiei militare de urmaș să îi contacteze. Vor trebui completate unele formulare, apoi trimise la Casa de Pensii Sectorială București. (Mihaela NICULESCU)

Vestea că li se vor micșora pensiile i-a alarmat atât pe militarii rezerviști și în retragere cât și pe beneficiarii pensiilor militare de urmaș din județul Vaslui. Centrul Militar Vaslui îi liniștește pe cei din categoria pensionarilor militari. Pensiile militare nu se vor micșora. În perioada următoare, vor fi recalculate. Dacă punctajul obținut va fi mai mare, pensia va crește, dacă, însă, punctajul va scădea, pensia va rămâne la valoarea actuală. În următoarele luni, militarii în rezervă dar și beneficiarii pensiilor militare de urmaș vor trebui să depună la Centrul Militar Județean sau la sediul Asociației Cadrelor Militare în Rezervă…

Review Overview

About Tehno Redactor

x

Check Also

Constructorul german din Timișoara promite ca va finaliza la timp proiectul de apă și canal din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Lucrările la proiectul de modernizare a ...

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunțat public că va candida pentru un nou mandat de edil al municipiului

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunțat, miercuri, în cadrul ...

Rețeaua avariată din Bârlad îngrozește echipele de la Aquavas. În curând, nu vor mai putea gestiona aceasta situație

Săptămâna a început „bine” la Bârlad. Luni seara și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: