Home / Administratie / Vești bune pentru pensionarii militari

Vești bune pentru pensionarii militari

Vestea că li se vor micșora pensiile i-a alarmat atât pe militarii rezerviști și în retragere cât și pe beneficiarii pensiilor militare de urmaș din județul Vaslui.

Centrul Militar Vaslui îi liniștește pe cei din categoria pensionarilor militari. Pensiile militare nu se vor micșora. În perioada următoare, vor fi recalculate. Dacă punctajul obținut va fi mai mare, pensia va crește, dacă, însă, punctajul va scădea, pensia va rămâne la valoarea actuală. În următoarele luni, militarii în rezervă dar și beneficiarii pensiilor militare de urmaș vor trebui să depună la Centrul Militar Județean sau la sediul Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (din incinta Cercului Militar Bârlad), mai multe acte: copie după actul de identitate al titularului, copie după cuponul de pensie și livretul militar. Ordinul Ministrului nr 12 din 23 decembrie 2015 prevede întocmirea fișei cu locurile de muncă din timpul activității militare privind încadrarea în condiții de muncă speciale. Concret, întreaga perioadă în care a lucrat un cadru militar, acum la pensie, va fi considerată ca fiind în grupa II de muncă.

Reprezentanții Centrului Militar Județean, dar și ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, fac un apel către pensionarii militari dar și către beneficiarii pensiei militare de urmaș să îi contacteze. Vor trebui completate unele formulare, apoi trimise la Casa de Pensii Sectorială București. (Mihaela NICULESCU)

Vestea că li se vor micșora pensiile i-a alarmat atât pe militarii rezerviști și în retragere cât și pe beneficiarii pensiilor militare de urmaș din județul Vaslui. Centrul Militar Vaslui îi liniștește pe cei din categoria pensionarilor militari. Pensiile militare nu se vor micșora. În perioada următoare, vor fi recalculate. Dacă punctajul obținut va fi mai mare, pensia va crește, dacă, însă, punctajul va scădea, pensia va rămâne la valoarea actuală. În următoarele luni, militarii în rezervă dar și beneficiarii pensiilor militare de urmaș vor trebui să depună la Centrul Militar Județean sau la sediul Asociației Cadrelor Militare în Rezervă…

Review Overview

About Tehno Redactor

x

Check Also

O mașină a Aquavas Bârlad, implicată într-o tamponare pe Bulevardul Epureanu

O șoferiță din Zorleni a ...

Deținuții încarcerați la Vaslui au sărbătorit cu elevi și profesori de liceu Ziua Educației în Penitenciare

Câteva sute de deținuți încarcerați ...

Trafic infernal în județ, soldat și cu accidente, din cauza pelerinajului spre Mitropolia Moldovei

Valorile de trafic au crescut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: