Home » Invatamant » Vor sală de sport și o vor avea

Vor sală de sport și o vor avea

Cei 530 de elevi ai Școlii „Vasile Pârvan” din Bârlad efectuează orele de educație fizică și sport în clasă sau în holul instituției. Într-un exercițiu democratic, patru reprezentanți ai acestor elevi au fost ieri la Primăria Bârlad, unde s-au întâlnit cu Marin Bunea, primarul interimar al municipiului.

elevi_scoala_vasile_parvanElevii Școlii „Vasile Pârvan” au propus edilului șef câteva variante pentru realizarea unei săli de sport în cel mai scurt timp. Elevii au propus amenajarea unei clase în așa fel încât să beneficieze de condiții corespunzătoare desfășurării orelor de sport, accesarea programului „Săli de sport”, finanțat de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții, sau construirea unei săli de sport pe scheletul unei construcții existente în curtea școlii.

Prezența la Primărie a celor patru elevi ai clasei a VIII-a B nu a fost întâmplătoare, ci face parte integrantă dintr-un proiect în cadrul căruia au învățat cum să rezolve o problemă comunitară.

Elevii au beneficiat de metode de învățare prin proiecte civice. Le-am împărtășit din cunoștințele pe care le-am acumulat la cursurile predate la Casa Corpului Didactic Vaslui, cursuri ce vizează metoda de predare a proiectului <<Citizen>>. Pe 23 ianuarie se va încheia acest proiect, iar elevii vor trebui să demonstreze cât de bine și-au însușit cunoștințele despre proiecte civice. Astăzi, la Primărie, a fost o repetiție generală”, a declarat prof. Aurelia Juverdeanu, coordonatoarea acestui proiect.

De fapt, elevii clasei a VIII-a B și-au propus mai multe proiecte civice legate de școala lor. Printre acestea au fost rezolvarea problemei câinilor comunitari, deschiderea în curtea școlii a unui chioșc cu produse alimentare sănătoase sau amenajarea în clase a unor dulapuri pentru obiecte personale și manuale. Cel mai important proiect, însă, li s-a părut construirea unei săli de sport.

Întâlnirea cu primarul Bârladului a fost de bun augur. Răspunsul primit de elevi a fost unul surprinzător. Școala lor va avea în curând o sală de sport ce va fi construită pe scheletul fostei centrale termice din curtea școlii.  (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: