Home » Sanatate » Cum poți muri cu zile la Bârlad!

Cum poți muri cu zile la Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

Un bătrân din oraș a fost cât pe ce să-și găsească sfârșitul după ce a leșinat pe stradă iar polițiștii locali și cu ambulanțierii s-au certat vreo jumătate de oră pe subiectul ”cine îl duce la la spital?”.

La sfârșitul săptămâni trecute, Petru Pârlog, un bârlădean în vârstă de 61 de ani, a fost cât pe ce să moară din cauză că Stația de Ambulanță Bârlad nu avea la dispoziție, în acel moment, niciun echipaj auto. Incidentul s-a petrecut vineri, 22 ianuarie, pe Bulevardul Primăverii din Bârlad, când bătrânului i s-a făcut brusc rău și a căzut pe treptele unui magazin din zonă. Chiar în acel moment trecea prin zonă Vasile Rădoi, directorul Poliției Locale Bârlad, care a solicitat colegilor din dispecerat să apeleze 112 pentru a trimite o ambulanță în ajutorul bătrânului. Numai că, din păcate, nici un echipaj al Stației Bârlad nu a putut ajunge la fața locului pentru că în acel moment toate erau angrenate în diverse intervenții, atât în oraș, cât și în mediul rural. Vreme de 40 de minute, bătrânul a zăcut inconștient în frig, în timp ce polițiștii locali se certau cu dispecerii de la Ambulanță. Aceștia s-au plâns că în acel moment, toate cele patru echipaje aflate în tură erau angrenate în diferite misiunie. Tocmai de aceea, ambulanțierii au cerut polițiștilor locali să îl transporte ei pe bătrân la Spitalul municipal de urgență ”Elena Beldiman” din localitate.

”Nu am fost de acord să facem acest lucru pentru că nu este de competența noastră așa ceva. Dacă omul avea vreun traumatism la coloană sau cine știe ce alte răni, iar noi l-am fi manevrat geșit, am fi riscat să-i facem și mai mult rău. În consecință, nu am aprobat această variantă de acțiune pentru că era totalmente neadecvată și nelegală”, ne-a declarat Rădoi.

În consecință, după ce a zăcut aproape 40 de minute în frig, omul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital. Aici, din cauza stării grave de sănătate – fiind în comă și suspect de accident vascular cerebral (AVC) – a fost internat în Secția Neurologie. Se pare că medicii au reușit în cele din urmă să-l stabilizeze, el fiind internat și în prezent în spitalul din Bârlad.

 

About Razvan Calin

3 comments

  1. Ceva trebuie facut in cazul Ambulantei , nu se poate asa ceva, sa nu fie Ambulanta disponibila. Sistem sanitar de stat de rahat, bataie de joc.

    • un cetățean cu capu pe umeri

      Deci ori esti prost ori te faci . Barladul are 4 echipaje din care 1 smurd cu vrei ca 4 masini sa se imparta in zeci de localitati plus ca e drumul cum e . Ridicate de la calculator si trezeate nu comenta ca un ipocrit . Era greu pentru un politist ca ar fi trebuit sa invete primul ajutor sa il trasporte el ? Trezirea la realitate romani trezirea . Nu va luati de echipajele de pe ambulanta . De ce nu se inveatesv bani in sistemele noastre sanitare ? Pentru ca voi doar vorbiti si nu actionati si cred ca sunt mulți ca tine

      • bine ma inteligentule, probabil sofer la ambulanta. Primul ajutor in acest caz consta in mentinerea libera a cailor respiratorii, altceva nu poate fi efectuat decat de personal competent dupa imobilizarea coloanei cervicale. Du-te ma si cara cartofi…

%d blogeri au apreciat: