Home » Justitie » Se fac presiuni asupra martorilor? – Câțiva martori din dosarul doctorițelor șpăgare și-au schimbat brusc declarațiile referitoare la mită

Se fac presiuni asupra martorilor? – Câțiva martori din dosarul doctorițelor șpăgare și-au schimbat brusc declarațiile referitoare la mită

de Marian MOCANU

Mai mulți dintre pacienții medicului Tănăsescu, audiați în dosarul doctorilor ginecologi vasluieni acuzați de luare de mită și-au schimbat declarațiile, pretinzând că, în fapt, au dat banii pentru medicamente. În consecință, procurorii DNA au anunțat că vor deschide dosare de urmărire penală pentru mărturie mincinoasă. Un al doilea efect a schimbării declarațiilor a fost cererea procurorilor de a i se impune sancțiuni mai drastice medicului Tănăsescu, respectiv ridicarea dreptului de mai profesa și interzicerea accesului acestuia în Spitalul Județean de Urgență.

Vineri, 18 ianuarie, la Tribunalul Vaslui a continuat audierea martorilor în dosarul doctorilor șpăgari, dosar în care trei medici ginecologi vasluieni, Simona Botez, Doina Andrei și Adrian Tănăsescu sunt acuzați de luare de mită și alte infracțiuni. Au fost audiați mai mulți martori în legătură cu Adrian Tănăsescu, care are nu mai puțin de zece capete de acuzare de luare de mită.

Unii dintre martori și-au schimbat declarațiile date în fața procurorilor DNA, în timpul urmăririi penale. Ei au spus că, în fapt banii dați medicului Tănăsescu nu erau pentru a beneficia de servicii medicale de calitate, ori pentru că li s-ar fi cerut expres acest lucru de către medic. Ei au recunoscut că ar fi dat medicului diverse sume de bani, însă la externare și drept mulțumire pentru serviciile prestate, fără a li se fi impus acest lucru. O altă martoră, Lăcrămioara Chiriac, a declarat judecătorilor că a înmânat medicului Tănăsescu suma de 250 lei, însă cu scopul ca acesta să cumpere o rețetă pentru tratamentul fiicei sale, care era internată în secția de ginecologie după ce făcuse o întrerupere de sarcină. Întrebat cu privire la motivul pentru care și-a schimbat declarația, martora a susținut că „procurorii nu au auzit bine ce am spus atunci!”.

În cazurile în care martorii și-au schimbat declarațiile, procurorii DNA au anunțat că vor deschide dosare de urmărire penală pentru aceștia, pentru mărturie mincinoasă. Tot din același motiv, procurorii au cerut judecătorilor să impună restricția ca Adrian Tănăsescu să-și mai exercite meseria de medic și să nu mai aibă dreptul să intre în Spitalul Județean de Urgență.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: