Home » Administratie » Sute de oameni au marcat Mica Unire” în Piața Civică din Vaslui

Sute de oameni au marcat Mica Unire” în Piața Civică din Vaslui

Sute de oameni au marcat, ieri, în Piața Civică din municipiul Vaslui, Mica Unire de la 1859, printr-un program artistic oferit de orchestra „Rapsodia Vasluiului”, precum și de ansamblul folcloric de la Căpriana, din Republica Moldova, activități care s-au încheiat, după mai bine de o oră de stat în ger, cu simbolica horă a unirii.

Unirea Principatelor Române, înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza în urmă cu 157 de ani, a fost sărbătorită și în acest an de autoritățile vasluiene, prin oferirea unui program artistic locuitorilor municipiului reședință. În ciuda frigului de afară, câteva sute de oameni s-au adunat în Piața Civică, unde, pe scena permanentă din fața Palatului Administrativ, au evoluat Orchestra de muzică populară „Rapsodia Vasluiului” și Ansamblul folcloric „Ștefan Vodă” Căpriana, din Republica Moldova. Spectacolul a debutat cu un moment de evocare a Unirii Principatelor Române, pus în scenă de actori ai Teatrului „Victor Ion Popa” Bârlad. Evident, ca întotdeauna la astfel de evenimente, nu au lipsit nici discursurile autorităților, care au subliniat importanța Micii Uniri de la 1859.

Programul artistic din centrul orașului s-a încheiat cu simbolica horă a unirii, în care s-au prins majoritatea celor prezenți în Piața Civică, inclusiv șefii de la Primăria Vaslui și cei de la Consiliul Județean.

Spre seară, iubitorii folclorului s-au mutat în Sala Sporturilor, acolo unde, pe lângă îndrăgiții artiști de la Căpriana, a încântat privirile spectatorilor și Ansamblul Național Academic de dansuri populare „Joc” din Chișinău. (Ionuț PREDA)

Sute de oameni au marcat, ieri, în Piața Civică din municipiul Vaslui, Mica Unire de la 1859, printr-un program artistic oferit de orchestra „Rapsodia Vasluiului”, precum și de ansamblul folcloric de la Căpriana, din Republica Moldova, activități care s-au încheiat, după mai bine de o oră de stat în ger, cu simbolica horă a unirii. Unirea Principatelor Române, înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza în urmă cu 157 de ani, a fost sărbătorită și în acest an de autoritățile vasluiene, prin oferirea unui program artistic locuitorilor municipiului reședință. În ciuda frigului de afară, câteva sute de oameni s-au adunat în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: