Home » Justitie » ”Am văzut negru în fața ochilor”! – Mărturisirea șocantă a bârlădeanului care și-a ucis soția cu 34 lovituri de cuțit

”Am văzut negru în fața ochilor”! – Mărturisirea șocantă a bârlădeanului care și-a ucis soția cu 34 lovituri de cuțit

de Răzvan CĂLIN

Este mărturia șocantă dată în fața anchetatorilor de către Ștefan Chiribou, bârlădeanul care și-a căsăpit soția cu zeci de lovituri de cuțit. Individul susține că nu-și mai aduce aminte nimic despre momentul în care și-a măcelărit nevasta. 34 de lovituri de cuțit au atins toate organele vitale ale victimei – inimă, plămâni și ficat. Criminalul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și riscă peste 20 de ani de pușcărie.

Ștefan Chiribou, bârlădeanul în vârstă de 52 de ani care și-a ucis cu bestialitate soția – Liliana Chiribou (49 de ani) – a invocat în fața anchetatorilor că și-a pierdut mințile în momentul în care a comis oribila faptă ce a îngrozit comunitatea locală. Deși a fost cooperant cu procurorii și și-a recunoscut fapta și în fața judecătorilor de la Tribunalul Vaslui, Chiribou nu a putut oferi nici un amănunt anchetatorilor despre exact momentul în care și-a ciopârțit soția.

”La audieri a fost sincer și ancheta a decurs normal. A povestit totul cum s-a întâmplat, mai puțin însă când a venit vorba despre exact momentul comiterii faptei. Conform celor declarate de el, ar fi avut un moment de rătăcire profundă provocată de un episod de puternică gelozie. Din cauza asta susține că nu ține minte nimic despre exact momentul comiterii crimei. Nu ne-a putut spune nici măcar câte lovituri i-a aplicat soției sale cu cuțitul. «Am văzut negru în fața ochilor!», exact așa s-a exprimat atunci când a fost audiat”, ne-a declarat Carlo Ilieș, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui și cel care coordonează ancheta în acest caz.

bar_crimaÎn consecință, anchetatorii au dispus efectuarea unei expertize psihiatrice care să elucideze cât mai mult din necunoscutele acestui caz. Totuși, un lucru este cert: sălbăticia cu care individul a acționat și a tăbărât pe biata femeie. Medicii legiști au stabilit, la o primă numărătoare, că Liliana Chiribou și-a pierdut viața sub o ploaie de lovituri cu cuțitul aplicate de soțul furibund, fiind numărate nu mai puțin de 34 de plăgi înjunghiate. Loviturile au fost date în zona toracelui, abdomenului și a gâtului, iar multe dintre ele au fost recepționate direct în toate organele vitale: inimă, plămâni și ficat. De asemenea, autopsia a mai relevat o serie de plăgi înjunghiate pe mâna stângă, considerate răni defensive. Altfel spus, este mâna cu care sărmana femeie a încercat să se apere de loviturile aplicate de cel care i-a fost soț peste 20 de ani.

De altfel, faptul că ea a înaintat divorț la Judecătoria Bârlad la sfârșitul anului trecut a fost principalul motiv pentru care Ștefan Chiribou a reacționat atât de violent. El le-a spus anchetatorilor că regreta foarte mult decizia luată de soția sa, că nu era de acord cu divorțul și nu putea să accepte că se vor despărți după mai bine de 20 de ani de conviețuit împreună.

”În dimineața zilei respective, bărbatul a intrat în barul unde lucra soția sa ca barman și a consumat o cafea. După care a plecat. Ceva mai târziu a revenit în bar și a mai consumat o cafea, tot de la dozatorul din bar, având asupra sa și un cuțit pe care îl luase de acasă, apartamentul lor fiind situat la etajul I, chiar deasupra barului respectiv. A mai comandat și o bere, dar pe care n-a mai apucat să o consume pentru că a început din nou să se certe cu soția. Și într-un acces de gelozie și furie a atacat-o, înjunghiind-o de mai multe ori”, a mai declarat pentru ”Est News” procurorul Ilieș.

Criminalul își regretă fapta!

Anchetatorii au mai dispus efectuarea unei expertize medico-legale care să stabilească, pe cât posibil, ordinea loviturilor aplicate de către criminal pentru a se stabili care organe au fost mai întâi lovite. Oricum, multitudinea loviturilor aplicate i-a convins pe anchetatori de furia cu care individul a lovit. Deși acum susține că regretă nespus de mult fapta sa. Oricum, individul riscă să petreacă după gratii peste 20 de ani.

”Pentru comiterea infracțiunii de omor, pedeapsa este cuprinsă între 10 ani și 20 de ani de închisoare. Dar pentru că omorul a fost săvârșit asupra unui membru al familiei, se mai adaugă un spor de până la o treime din pedeapsa pentru omor”, ne-a mai spus procurorul Ilieș.

Atât el, cât și cei de la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, ne-au declarat că pe numele lui Ștefan Chiribou nu a fost emis nici un ordin judecătoresc de protecție. La Poliția Bârlad nu figurează decât o singură plângere depusă la finele anului trecut de Liliana Chiribou împotriva soțului ei pe care îl acuza că ar fi agresat-o.

”Pe 20 decembrie 2015, soțul femeii a primit înștiințarea că s-a declanșat procedura de divorț. Din această cauză a izbucnit o ceartă între cei doi și, într-un final, bărbatul a lovit femeia. Pe 27 decembrie 2015, ea a formulat o plângere la Poliția Bârlad, relatând cele întâmplate pe 20 decembrie. Însă, pe 14 ianuarie 2016, femeia a retras plângerea spunând că s-a împăcat cu soțul dumneaei. Aceasta a fost singura plângere depusă de doamna împotriva soțului dumneaei. Și nici nu figurează vreun ordin de protecție (restricție) emis pe numele soțului”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

Din păcate, așa cum s-a văzut, împăcarea a fost mai mult decât trecătoare, căci bărbatul tot nu a putut-o ierta că a depus actele de divorț. Drept pentru care, duminică dimineață, după ce a ieșit din serviciu, Ștefan Chiribou și-a ucis soția cu zeci de lovituri de cuțit.

de Răzvan CĂLIN Este mărturia șocantă dată în fața anchetatorilor de către Ștefan Chiribou, bârlădeanul care și-a căsăpit soția cu zeci de lovituri de cuțit. Individul susține că nu-și mai aduce aminte nimic despre momentul în care și-a măcelărit nevasta. 34 de lovituri de cuțit au atins toate organele vitale ale victimei – inimă, plămâni și ficat. Criminalul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și riscă peste 20 de ani de pușcărie. Ștefan Chiribou, bârlădeanul în vârstă de 52 de ani care și-a ucis cu bestialitate soția – Liliana Chiribou (49 de ani) – a invocat în fața…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: