Home » Social » Pâinea cea de toate zilele, mai scumpă cu 11%

Pâinea cea de toate zilele, mai scumpă cu 11%

Pâinea, alimentul de bază pentru români, s-a scumpit cu 11% în majoritatea magazinelor din Vaslui, producătorii punând această creștere de preț pe seama cheltuielilor mai mari cu materia primă precum și a utilităților pe timpul iernii.

Începutul de an nu este de prea bun augur pentru vasluieni. Asta după ce alimentul de bază de pe masa aproape oricărui român s-a scumpit cu 11%. Astfel, o pâine obișnuită de 300 de grame, cea mai cumpărată de populație, costă acum un leu, față de 90 de bani cât a fost în ultimul an. Producătorii de panificație pun această creștere de preț pe seama scumpirii materiei prime, dar și a costurilor mai ridicate cu utilitățile.

Atunci când se scumpește făina, trebuie să umblăm și noi la preț. Apoi, pe timpul iernii, utilitățile costă mai mult, la fel ca și la populație acasă. Nu în ultimul rând, oamenii de la țară nu prea mai mănâncă pâine, însă noi consumăm aceeași motorină cu mașinile să ducem produsele la magazinele din rural, chiar dacă vânzările scad la jumătate. Toate acestea, puse cap la cap, înseamnă niște eforturi financiare suplimentare pe care trebuie să le acoperim de undeva”, ne-a declarat un producător de pâine din Vaslui.

Aceeași sursă susține că cei care comercializează pâinea câștigă de trei ori mai mult decât producătorul. Astfel, la o pâine de 90 de bani, câștigul celui care o vinde este de 10 bani, iar a celui care face este de doar 3 bani. (Ionut PREDA)

Pâinea, alimentul de bază pentru români, s-a scumpit cu 11% în majoritatea magazinelor din Vaslui, producătorii punând această creștere de preț pe seama cheltuielilor mai mari cu materia primă precum și a utilităților pe timpul iernii. Începutul de an nu este de prea bun augur pentru vasluieni. Asta după ce alimentul de bază de pe masa aproape oricărui român s-a scumpit cu 11%. Astfel, o pâine obișnuită de 300 de grame, cea mai cumpărată de populație, costă acum un leu, față de 90 de bani cât a fost în ultimul an. Producătorii de panificație pun această creștere de preț pe…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: