Home » Administratie » Peste 1.800 de sancțiuni, aplicate de Inspecția Muncii anul trecut firmelor din județ

Peste 1.800 de sancțiuni, aplicate de Inspecția Muncii anul trecut firmelor din județ

Peste 1.800 de sancțiuni, în valoare totală de aproape 1,6 milioane de lei, au fost date agenților economici din județ de Inspecția Muncii, cele mai multe fiind aplicate pentru munca fără forme legale.

Activitatea agenților economici din județ pe linia relațiilor de muncă și al securității angajaților are încă mult de suferit. Drept dovadă sunt sancțiunile aplicate anul trecut de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, care a dat nu mai puțin de 1.826 de sancțiuni, în valoare totală de 1.579.900 de lei. Ca de obicei, cele mai mari probleme au fost la capitolul „munca la negru”, unde s-au înregistrat mai bine de două treimi dintre amenzi pentru cele 105 de persoane descoperite fără contracte legale în câmpul muncii. De asemenea, au fost constatate și zece fapte penale, fie pentru folosirea copiilor în diverse activități, fie pentru depistarea a mai mult de cinci persoane care munceau fără forme legale.

Din păcate, constatăm că agenții economici folosesc în continuare persoane în câmpul muncii, fără să le întocmească contracte legale. Atunci când sunt descoperiți, angajatorii susțin că persoanele respective erau în probă, ceea ce, evident, nu este veridic”, ne-a declarat inspectorul-șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

În ceea ce privește securitatea în muncă, au fost depistate pe timpul controalelor 1.597 de nereguli, pentru care s-au aplicat sancțiuni în sumă totală de 455.500 de lei. (Ionut PREDA)

Peste 1.800 de sancțiuni, în valoare totală de aproape 1,6 milioane de lei, au fost date agenților economici din județ de Inspecția Muncii, cele mai multe fiind aplicate pentru munca fără forme legale. Activitatea agenților economici din județ pe linia relațiilor de muncă și al securității angajaților are încă mult de suferit. Drept dovadă sunt sancțiunile aplicate anul trecut de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, care a dat nu mai puțin de 1.826 de sancțiuni, în valoare totală de 1.579.900 de lei. Ca de obicei, cele mai mari probleme au fost la capitolul „munca la negru”, unde s-au înregistrat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: