Home » Sanatate » Bătrân cu accident cerebral, salvat de pompieri!

Bătrân cu accident cerebral, salvat de pompieri!

de Răzvan CĂLIN

În vârstă de 74 de ani, omul suferise un accident vascular cerebral și era în stare gravă căzut în casă.

La sfârșitul săptămânii trecute, un echipaj de Stația de Ambulanță Bârlad a avut nevoie de ajutorul pompierilor militari pentru a salva un bătrân aflat la ananghie. Totul s-a petrecut vineri, în jurul orei 19.30, când un bârlădean, în vârstă de 74 de ani, ce locuiește pe strada Ștefan Neagoe, a apelat 112 și a solicitat o ambulanță pentru că se simțea foarte rău. La scurt timp după ce a apucat să apeleze numărul de urgență, omului i s-a făcut și mai rău și a căzut inconștient, pe podea, chiar în fața ușii de la intrare.

”În momentul în care au ajuns echipele de intervenție, bătrânul era inconștient, căzut la pământ, în holul de la intrarea în locuință. Din păcate, ușa era încuiată pe interior și, într-o primă fază, echipa de pe ambulanță nu a putut intra în casă. De aceea au intervenit colegii pompieri de la Bârlad care au reușit să pătrundă în locuință pe una din ferestrele casei”, ne-a declarat sublocotenentul Ionel Roșu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

Imediat după ce pompierii militari au deblocat calea de acces în locuință, echipajul de pe ambulanța sosită la fața locului i-a putut acorda primele îngrijiri bătrânului, care, ulterior, s-a dovedit că tocmai suferise un accident vascular cerebral (AVC). Ulterior, bătrânul a fost transportat și internat la Spitalul municipal de urgență ”Elena Beldiman” din localitate.

de Răzvan CĂLIN În vârstă de 74 de ani, omul suferise un accident vascular cerebral și era în stare gravă căzut în casă. La sfârșitul săptămânii trecute, un echipaj de Stația de Ambulanță Bârlad a avut nevoie de ajutorul pompierilor militari pentru a salva un bătrân aflat la ananghie. Totul s-a petrecut vineri, în jurul orei 19.30, când un bârlădean, în vârstă de 74 de ani, ce locuiește pe strada Ștefan Neagoe, a apelat 112 și a solicitat o ambulanță pentru că se simțea foarte rău. La scurt timp după ce a apucat să apeleze numărul de urgență, omului i…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: