Home » Justitie » O asistentă medicală din Vaslui, surprinsă în timp ce fura banii unui bolnav

O asistentă medicală din Vaslui, surprinsă în timp ce fura banii unui bolnav

Conducerea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală și un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui la Secția de Psihiatrie a unității sanitare, care este situată la câțiva kilometri distanță.

Pe înregistrările video se observă cum, în timp ce pacientul era transportat în secție de brancardier, asistenta medicală de pe ambulanță umblă în bagajul bolnavului. Prejudiciul în acest caz a fost recuperat, bătrânul primind înapoi banii care i-au fost sustrași. Până în acest moment nu a fost depusă o plângere la Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui în acest sens.
„Bolnavul în vârstă de 80 de ani a fost transferat cu o ambulanță la Secția de Psihiatrie, iar asistentul medical de acolo a observat că pacientul nu are asupra sa o anumită sumă de bani, care era trecută pe foaia de observație ca aparținându-i. Pentru lămurirea situației a fost solicitată vizionarea înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, înregistrări care ne-au fost cerute de Serviciul de Ambulanță și pe care le-am pus la dispoziția dumnealor”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Potrivit conducerii SJU Vaslui, în cazul unor astfel de transferuri, pe fișa pacientului sunt trecute și date referitoare la bunurile de valoare pe care pacienții le au asupra lor sau la sumele de bani deținute de bolnavi. (G.P)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: