Home » Social » Șomajul se menține la cote ridicate în județ, depășind 10 procente

Șomajul se menține la cote ridicate în județ, depășind 10 procente

Rata șomajului în județul Vaslui se menține, în continuare, la cote ridicate și este formată din două cifre, respectiv 10,51%, chiar dacă, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, este mai mică cu 0,64 procente.

Șomajul rămâne în continuare o problemă delicată la nivelul județului Vaslui. Conform datelor furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, numărul celor aflați oficial în statistică fără un loc de muncă la 31 decembrie 2015 este de 16.386 de persoane, din care 86% sunt șomeri care nu primesc nici un fel de ajutor bănesc. Practic, doar 2.222 vasluieni din întreg județul sunt indemnizați, restul de 14.164 fiind în evidență doar ca persoane fără un loc de muncă. Totuși, reprezentanții AJOFM Vaslui susțin că ar fi și momente de bucurie dacă ar fi să privim în urmă în ceea ce privește șomajul.

Comparativ cu decembrie 2014, rata șomajului este mai mică cu 0,64%, iar față de luna anterioară cu 0,01%. Totodată, numărul șomerilor indemnizați a crescut cu 296 de persoane, iar al celor care nu primesc ajutor de șomaj a scăzut cu 304 persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

Repartizați pe zone ale județului, cei mai mulți șomeri rămân în mediul rural, acolo unde trăiesc 14.373 persoane care, oficial, nu au un loc de muncă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: