Home » Politic » PRU Bârlad are mare încredere în patriotismul bârlădenilor – „Patrula lui Vlad Țepeș” va lua ființă și la Bârlad

PRU Bârlad are mare încredere în patriotismul bârlădenilor – „Patrula lui Vlad Țepeș” va lua ființă și la Bârlad

Conducerea filialei de la Bârlad a Partidului România Unită (PRU) este foarte sigură că va găsi destui bârlădeni care să se alăture „Patrulei lui Vlad Țepeș”, proiectul de voluntariat pe care PRU are de gând să-l pună în slujba societății civile și care, la nivel național, este organizat de campionul K1, Daniel Ghiță.
Liderii de la Bârlad ai partidului nu au nicio îndoială că mulți bârlădeni vor răspunde prezent invitației lor de a se pune la dispoziția cetățenilor urbei ori de câte ori aceștia vor fi la ananghie.
Crearea „Patrulei lui Vlad Țepeș” a fost anunțată duminica trecută, în cadrul primului congres al PRU, desfășurat la București.
„Pe acești tineri îi veți vedea peste tot, îi veți vedea unde este nevoie de ei, de ajutor. Nu vor avea arme, poate vor avea lopeți să ajute la deszăpezire sau poate vor avea găleți să ajute la inundații, sau poate pur și simplu vor ajuta o bătrână să traverseze strada”, a explicat Bogdan Diaconu în fața delegaților reuniți la congres.
Oricine poate deveni membru al acestor patrule ce vor lua ființă la nivelul fiecărui oraș. Voluntarii vor fi îmbrăcați în uniforme bleumarin (puse la dispoziție de filialele locale ale PRU), care vor avea inscripționate tricolorul pe piept, în partea dreaptă, sigla partidului pe mâneca dreaptă, iar pe spate va scrie „Patrula lui Vlad Țepeș”.
„Patrula lui Vlad Țepeș va veghea ca cei sărmani și uitați de autorități să nu fie victimele interlopilor, tâlharilor, hoților cu diplomă. Dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri, trebuie să dăm un semnal că România nu este sat fără câini, în care oricine urlă mai tare sau se ia de cei slabi și neajutorați are câștig de cauză. Ne vom implica și vom ajuta acolo unde sunt crize umanitare, unde este nevoie de implicare civică, unde întrajutorarea semenilor poate face diferența”, a spus Ghiță, organizatorul acestui proiect.
Inițiatorii au precizat că „Patrula lui Vlad Țepeș” va colabora cu autoritățile statului român și va informa autoritățile, însă dacă acestea nu-și fac datoria, patrula va acționa în locul lor. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

One comment

  1. Sant de acord !!!!!!!!!!!

%d blogeri au apreciat: