Home » National » Legea transportului în regim de taxi și de închiriere va fi modificată. Care sunt noile reglementări privind cazierul taximetriștilor

Legea transportului în regim de taxi și de închiriere va fi modificată. Care sunt noile reglementări privind cazierul taximetriștilor

Cazierul taximetriștilor nu trebuie să conțină mențiuni care să arate că ei au săvârșit infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, contra vieții, sănătății și integrității corpororale, privind traficul și consumul de droguri, contra integrității sexuale, prevede o ordonanță a Guvernului. 

Legea transportului în regim de taxi și de închiriere va fi modificată printr-un proiect de ordonanță aprobat, miercuri, în ședința Executivului.

”Certificatul de cazier juridic al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist trebuie să conțină mențiuni din care să rezulte că nu a fost condamnat pentru infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, infracțiuni privind traficul și consumul de droguri, infracțiuni contra vieții, sănătății și integrității corporale, infracțiuni privind traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile, infracțiuni contra libertății și integrității sexuale, infracțiuni contra patrimoniului”, a spus Dan Suciu.

El a adăugat că în ultima perioadă s-au petrecut „elemente infracționale” care au creat necesitatea introducerii acestor restrângeri.

De asemenea, actul normativ va crea temeiul legal pentru ca Ministerul Transporturilor să reglementeze prin norme aprobate prin ordin de ministru existența și modul de dobândire a unui certificat de competență profesională pentru managerii de transport în regim de taxi și în regim de închiriere.

Certificatul de competență profesională va avea o valabilitate de 10 ani, iar pentru a-l obține trebuie îndeplinite o serie de condiții, între care: absolvirea liceului, cu sau fără diplomă de bacalaureat, participarea la curs și promovarea unui examen, conform normelor ce vor fi aprobate prin ordinul ministrului transporturilor.

Sursa: mediafax.ro

Cazierul taximetriștilor nu trebuie să conțină mențiuni care să arate că ei au săvârșit infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, contra vieții, sănătății și integrității corpororale, privind traficul și consumul de droguri, contra integrității sexuale, prevede o ordonanță a Guvernului.  Legea transportului în regim de taxi și de închiriere va fi modificată printr-un proiect de ordonanță aprobat, miercuri, în ședința Executivului. ''Certificatul de cazier juridic al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist trebuie să conțină mențiuni din care să rezulte că nu a fost condamnat pentru infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, infracțiuni privind traficul și consumul de droguri,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: