Home » Sanatate » Peste 100 de milioane de lei dați în județ pentru Sănătate în primul trimestru din acest an

Peste 100 de milioane de lei dați în județ pentru Sănătate în primul trimestru din acest an

Județul Vaslui beneficiază de peste 100 de milioane de lei pentru Sănătate în primul trimestru din acest an, o sumă mai mare cu două milioane de lei față de perioada similară din 2015, bani care, susțin reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate, acoperă toate cheltuielile, fără a mai exista niciun fel de restanțe către furnizorii de servicii.

Locuitorii județului Vaslui și prestatorii de servicii medicale, inclusiv farmaciile și cabinele de analize, nu au de ce să își facă griji în prima partea a acestui an în ceea ce privește decontarea cheltuielilor la capitolul Sănătate. Cel puțin așa dau asigurări reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, care susțin că, pentru primul trimestru din 2016, au primit nu mai puțin de 104 milioane de lei pentru plata a tot ceea ce înseamnă medicamente, asistență medicală spitalicească, medicină primară, analize medicale, dispozitive medicale, hemodializă și alte servicii. Mai mult decât atât, conducerea instituției susține că suma este chiar mai mare cu două milioane de lei față de perioada similară a anului trecut.

Această sumă reprezintă, de fapt, creșterea salarială pentru personalul sanitar din spitale, care, în procente, înseamnă cu 20% mai mult față de anul anterior. În ceea ce privește ceilalți furnizori de servicii pentru care se face decontarea cheltuielilor, toate plățile sunt la termen, inclusiv la medicamente și analize medicale”, ne-a declarat directorul CJAS Vaslui, Maria Vlasici.

Cum este și firesc, cei mai mulți bani, adică o treime din suma repartizată județului, se va duce către cele patru spitale din județ. Sume consistente se vor plăti și pentru medicamente compensate (17 milioane de lei), hemodializă (15,6 milioane lei), medicii de familie (6,4 milioane de lei) și programe naționale de sănătate (5 milioane de lei). (Ionuț PREDA)

Județul Vaslui beneficiază de peste 100 de milioane de lei pentru Sănătate în primul trimestru din acest an, o sumă mai mare cu două milioane de lei față de perioada similară din 2015, bani care, susțin reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate, acoperă toate cheltuielile, fără a mai exista niciun fel de restanțe către furnizorii de servicii. Locuitorii județului Vaslui și prestatorii de servicii medicale, inclusiv farmaciile și cabinele de analize, nu au de ce să își facă griji în prima partea a acestui an în ceea ce privește decontarea cheltuielilor la capitolul Sănătate. Cel puțin așa dau asigurări…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: