Home » World » Tiraspolul acuză Chișinăul de presiuni asupra locuitorilor transnistreni

Tiraspolul acuză Chișinăul de presiuni asupra locuitorilor transnistreni

Regimul separatist de la Tiraspol susține că autoritățile de la Chișinău nu respectă acordul privind tranzitul locuitorilor transnistreni, cerându-le acestora documente de călătorie exclusiv moldovene. 

„Autoritățile moldovene le cer transnistrenilor care au pașapoarte ruse și ucrainene să prezinte documente de călătorie moldovene sau permise de rezidență”, acuză Departamentul pentru Afaceri Externe al Administrației Evgheni Șevciuk.

„Solicitările autorităților moldovene sunt lipsite de fundament și depășesc cadrul acordurilor bilaterale”, adaugă regimul transnistrean, potrivit agenției ruse Sputnik.

Administrația de la Tiraspol îndeamnă Guvernul de la Chișinău să garanteze libertatea de circulație a locuitorilor transnistreni.

Sursa: mediafax.ro

Regimul separatist de la Tiraspol susține că autoritățile de la Chișinău nu respectă acordul privind tranzitul locuitorilor transnistreni, cerându-le acestora documente de călătorie exclusiv moldovene.  "Autoritățile moldovene le cer transnistrenilor care au pașapoarte ruse și ucrainene să prezinte documente de călătorie moldovene sau permise de rezidență", acuză Departamentul pentru Afaceri Externe al Administrației Evgheni Șevciuk. "Solicitările autorităților moldovene sunt lipsite de fundament și depășesc cadrul acordurilor bilaterale", adaugă regimul transnistrean, potrivit agenției ruse Sputnik. Administrația de la Tiraspol îndeamnă Guvernul de la Chișinău să garanteze libertatea de circulație a locuitorilor transnistreni. Sursa: mediafax.ro

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: