Home » Sanatate » 11 copile fără buletin au devenit mame anul trecut

11 copile fără buletin au devenit mame anul trecut

Un număr de 11 copile din județ care nici măcar nu aveau buletin au devenit mame pe parcursul anului trecut, arată o statistică a Direcției de Sănătate Publică Vaslui conform căreia 20% din toate femeile care au născut în 2015 au fost minore.

Tot mai multe fete din județul Vaslui devin mame de la o vârstă foarte fragedă. Drept dovadă în acest sens stă statistica Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, care arată că, pe parcursul anului trecut, 11 copile cu vârsta sub 15 ani au rămas gravide și au adus pe lume un prunc. Mai mult decât atât, 20% din totalul mămicilor luate în evidență de către medicii de familie sunt minore.

Din analiza datelor centralizate la nivelul DSP Vaslui, se constată că numărul de gravide luate în evidență de către medicii de familie în 2015 se ridică la 2.763 de femei. Dintre acestea, 503 gravide au vârste cuprinse între 15-19 ani și 11 dintre acestea au mai puțin de 15 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Interesant este că, potrivit aceleași statistici a autorităților sanitare vasluiene, nici o femeie cu vârsta de peste 45 de ani nu a născut pe parcursul anului trecut la nivel de județ, deși în anii din urmă au existat și astfel de situații.(Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor