Home » Administratie » Contestat de foștii colegi de partid, consilierul local Alexandru Andrei Abutoaiei și-a dat demisia

Contestat de foștii colegi de partid, consilierul local Alexandru Andrei Abutoaiei și-a dat demisia

de Marian MOCANU

Consilierul local Alexandru Andrei Abutoaiei și-a dat demisia, motivând probleme personale, din Consiliul Local a municipiului Vaslui. Abutoaiei, profitând de celebra Ordonanță 50 care permitea traseismul politic, și-a dat demisia din PNL și a trecut la PLR, lucru care a atras mânia foștilor colegi de partid. După ce partidul condus de Tăriceanu nu a fost validat de judecători, consilierii liberali au cerut, fără succes, eliminarea din Consiliul Local a lui Abutoaiei. Acesta a fost ținut în brațe chiar de foștii adversari săi politici, consilierii PSD, care voiau să fie siguri de majoritate.

La ședința de ieri a Consiliului Local a municipiului Vaslui, pe ordinea de zi a fost introdus în ultimul moment un punct suplimentar prin care se anunța demisia consilierului local Alexandru Andrei Abutoaiei. Acesta era de mai bine de doi ani contestat de foșții colegi de partid liberali, care au cerut demiterea sa din funcția de consilier local, pe motiv de neapartenență politică. În anul 2014, o ordonanță a guvernului Ponta legifera traseismul plitic, ocazie cu care mai mulți aleși locali au trecut la alte partide, mai bine cotate din punct de vedere electoral. A fost și cazul lui Alexandru Andrei Abutoaiei, fost șef al tineretului liberal, care, în octombrie 2014, a trecut la Partidul Liberal Reformator, proaspăt înființat de Călin Popescu Tăriceanu, la rândul său „dezertor” din rândurile PNL. Ulterior, judecătorii Tribunalului București nu au validat înființarea PLR, ceea ce l-a adus într-o situație ingrată pe consilierul local Abutoaiei. Dat fiind faptul că, brusc, acesta nu mai era membru a nici unui partid, consilierii PNL au cerut, în mai mute rânduri, demiterea consilierului local Abutoaiei și înlocuirea acestuia cu un altul de pe listele comune a USL. Asta cu atât mai mult cu cât, între timp, se produsese și ruptura USL-ului, cele două partide, PNL și PSD.

„Noi am cerut vacantarea postului de consilier local ocupat de fostul nostru coleg de partid, Alexandru Andrei Abutoaiei, conștienți fiind că locul lui va fi ocupat de un reprezentant al Partidului Social Democrat. Cu toate acestea, consilierii PSD s-au încăpățânat, din considerente politice, să-l păstreze pe Abutoaiei, cu toate că, teoretic, nu aveau nevoie de votul lui pentru a avea majoritate în Consiliul Local a municipiului Vaslui. În aceste condiții, noi am deschis dosar în instanță, pentru invalidarea lui Alexandru Andrei Abutoaiei, dosar care este încă pe rol, însă care, prin demisia acestuia, a rămas fără obiect”, a declarat Radu Sorin, liderul de grup a consilierilor locali liberali vasluieni.

Trebuie spus că, în Consiliul Local Vaslui, problema legalității păstrări pe funcție a lui Abutoeiei a suscitat multe discuții în contradictoriu între consilierii liberali și cei social democrați, aceștia din urmă refuzând, de mai multe ori, să voteze vacantarea postului ocupat de fostul liberal. Mai mult, în mai multe rânduri, Abutoaiei, care, în timpul ședințelor, se așeza lângă foștii săi colegi de partid, vota împotriva acestora, și pentru proiectele promovate de municipalitate, cu sprijinul consilierilor PSD. În urma demisiei lui Alexandru Andrei Abutoaiei, locul său va fi luat de următorul situat pe lista comună a USL. Din câte se pare, acest loc va reveni tot unui liberal. Asta pentru că, după demisia lui Abutoaiei, în urma „mișcărilor” din ultimii trei ani, următorul pe listă era regretatul profesor Ciobanu, după care era la rând PSD-istul Emil Țiu, fost consilier local în mandatul 2008 – 2012, care însă a anunțat că nu este interesat să preia acest post.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: