Home » Justitie » Se fură ca în codru în județul Vaslui

Se fură ca în codru în județul Vaslui

Polițiștii vasluieni au reținut patru bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 42 de ani, care au sustras sau au încercat să sustragă bunuri de pe raza municipiilor Vaslui și Huși. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Pe 27 ianuarie, B. Cătălin, de 41 ani, T. Constantin, de 25 ani și T. Cosmin, de 17 ani, toți din municipiul Vaslui, au pătruns prin efracție în curtea unui bărbat din municipiul Vaslui și i-au sustras un cazan din cupru. Ulterior comiterii faptei, suspecții au tăiat cazanul în mai multe bucăți pe care au încercat să le valorifice la un centru de colectare fier vechi de pe raza municipiului Bârlad. Polițiștii vasluieni au probat activitatea infracțională a celor trei bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Au fost reținuți pentru o perioadă de 24 ore, iar astăzi au fost prezentați procurorilor din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui. Cei trei sunt cunoscuți cu antecedente penale.

Un alt bărbat, Gelu D., în vârstă de 42 de ani, comuna Șeitin, județul Arad, a încercat pe 7 ianuarie, să pătrundă prin efracție în incinta unui magazin de bijuterii și a unei agenții Loto de pe raza municipiului Huși. Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Huși au dispus reținerea bărbatului, care este cercetat pentru săvârșirea a două tentative de furt calificat. D. Gelu a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, respectiv Judecătoria Huși, cu propunerea de arestare preventivă. Instanța de judecată a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Măsuri de prevenire

Pentru că este mai ușor să prevenim, decât să combatem, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui recomandă câteva măsuri simple dar eficace care, în primul rând să-l determine pe infractor să renunțe să atenteze la proprietatea dumneavoastră și, în al doilea rând, dacă încearcă să vă spargă locuința, această activitate să nu fie o reușită. Să aveți sisteme de siguranță performante, care reduc considerabil riscul evenimentelor neplăcute, iar când vă aflați în locuință, țineți permanent ușa închisă cu cheia deoarece hoții profită de această neatenție și sustrag din hol genți sau obiecte de îmbrăcăminte. Atunci când lipsiți o perioadă mai îndelungată, rugați un vecin să vă ridice corespondența din cutia postală sau eventualele facturi prinse în ușă, să supravegheze perimetrul locuinței și să interpeleze persoanele necunoscute care sună la ușa dumneavoastră. De asemenea, nu păstrați în casă sume importante de bani și nu faceți publice valorile pe care le dețineți, iar dacă la ușă dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, evitați-le ! În niciun caz nu le permiteți accesul în locuință. Cereți să vi se prezinte și verificați cu atenție legitimația persoanelor care își declină calități oficiale; rețineți numele acestora și instituția din care fac parte. Important este și ca atunci când doriți să angajați zilieri sau îngrijitori, să verificați înainte identitatea acestora. (G.P)

Polițiștii vasluieni au reținut patru bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 42 de ani, care au sustras sau au încercat să sustragă bunuri de pe raza municipiilor Vaslui și Huși. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală. Pe 27 ianuarie, B. Cătălin, de 41 ani, T. Constantin, de 25 ani și T. Cosmin, de 17 ani, toți din municipiul Vaslui, au pătruns prin efracție în curtea unui bărbat din municipiul Vaslui și i-au sustras un cazan din cupru. Ulterior comiterii faptei, suspecții au tăiat cazanul în mai multe bucăți pe care au încercat să le valorifice…

Review Overview

User Rating: 0.7 ( 1 votes)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: