Home » Justitie » Recidivist, acuzat de ultraj, ar fi vrut în libertate

Recidivist, acuzat de ultraj, ar fi vrut în libertate

de Marian MOCANU

Judecătorii Tribunalului Vaslui au respins ieri contestația formulată de Gabriel Gheorghiță Cujbă, din Hoceni, care, supărat că polițiștii nu-i dau drumul fratelui său, care a fost prins la furat de un vecin, s-a apucat să-i amenințe cu moartea. Ambii frați sunt recidiviști, fiind condamnați, în 2006, pentru comiterea unei tâlhării. 

Pe motiv că a rămas fără bani după ce și-a serbat onomastica, Mihai Cujbă, un tânăr de 26 de ani din satul Deleni, comuna Hoceni a intrat luni, 8 noiembrie, în curtea unui vecin cu intentia de a fura ce găsea mai de valoare. Prins asupra faptului a fost dus la poliție pentru audieri. Supărat foc, fratele său mai mare cu un an, Gabriel Gheorghiță Cujbă, care se afla pe drum în momentul în care fratele sau era condus la postul de poliție, a început să țipe la oamenii legii, cerând imperios ca fratele sa-i fie eliberat. Scandalul a continuat și la secția de poliție, unde Gabriel a devenit recalcitrant și a început să-i insulte și să-i amenințe cu moartea pe polițiști. Nu s-a mărginit la atât, a rupt scândurile dintr-un gard și a încercat să-l lovească pe unul din oamenii legii.

Gabriel Gheorghiță Cujbă a fost imobilizat, ulterior fiind reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj. El a fost arestat preventiv, cu atât mai mult cu cât ambii frați sunt recidiviști, fiind condamnați, în 2006, în același dosar, pentru comiterea unei tâlhării.

Pe 15 ianuarie, magistrații Judecătoriei Huși i-au prelungit mandatul de arestare, Gabriel Gheorghiță Cujbă fiind acuzat de comiterea a două infracțiuni de ultraj. Având „școala vieții” din pușcărie, Gabriel Gheorghiță Cujbă a contestat fără succes decizia judecătorilor hușeni. El a cerut să fie cercetat în stare de libertate, argumentând că a avut iâun moment de rătăcure și ar vrea să se bucure de libertate, cu atât mai mult cu cât, înaintea comiterii faptelor, abia fusese eliberat din penitenciar. Judecătorii Tribunalului Vaslui nu au plecat urechea la argumentele inractorului recidivist și au respins contestația acestuia. Pentru sătenii din Hoceni este o veste bună, cei doi frați fiind cunoscuți în comunitate ca fiind recalcitranți și bătăuși, iscând scandaluri din orice.

de Marian MOCANU Judecătorii Tribunalului Vaslui au respins ieri contestația formulată de Gabriel Gheorghiță Cujbă, din Hoceni, care, supărat că polițiștii nu-i dau drumul fratelui său, care a fost prins la furat de un vecin, s-a apucat să-i amenințe cu moartea. Ambii frați sunt recidiviști, fiind condamnați, în 2006, pentru comiterea unei tâlhării.  Pe motiv că a rămas fără bani după ce și-a serbat onomastica, Mihai Cujbă, un tânăr de 26 de ani din satul Deleni, comuna Hoceni a intrat luni, 8 noiembrie, în curtea unui vecin cu intentia de a fura ce găsea mai de valoare. Prins asupra faptului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: