Home » Social » Securitatea și jocurile online – compatibilitate sau mit? (P)

Securitatea și jocurile online – compatibilitate sau mit? (P)

Până mai ieri, jocurile de noroc online au cunoscut o evoluție treptată, constantă, dar temperată, poate chiar timidă. În prezent însă, suntem martorii unui adevărat „boom” în domeniu.

Nu putem decât să ne întrebăm care este evenimentul care a generat shift-ul subit din traiectoria relativ lină a jocurilor online. Aveam deja elementul „flashy” – role colorate aprins, simboluri explozive, muzică antrenantă pe fundal, personaje celebre – totul era deja acolo, la un nivel mai mult sau mai puțin elaborat.

Atracția exercitată de posibilitatea de a câștiga sume generoase de bani sau premii inedite erau și ele acolo încă de la început. Cu toate acestea, lumea era destul de reticentă până de curând la ideea de a juca „pe internet” cu banii proprii din cauza infamelor fraude online. Securitatea s-a impus așadar ca factor principal în diferențerea prestatorilor de jocuri online. S-a investit intensiv în dezvoltarea si implementarea unor sisteme de tranzacționare sigure, securizate și confidențiale, care protejează atât finanțele utilizatorilor de orice potențială amenințare cât și datele personale și bancare folosite de aceștia pentru a efectua tranzacții pe site-urile de gaming.

Chiar dacă riscul de fraudă a fost considerabil redus, există în continuare utilizatori care preferă să nu apeleze la cardurile lor de credit sau de debit pentru a depune sau retrage bani de pe o platformă de jocuri de noroc.

Industria de profil a devenit mult mai „open minded” și din punctul acesta de vedere și așa au apărut soluțiile de plată intermediare – super securizate, rapide și facil de utilizat sau „user friendly” – așa-numiții parteneri de plată. La capitolul metode de plată, NetBet s-a impus pe piață ca prestator cu o gamă diversificată de opțiuni de plată pentru toate tipurile de clienți – Visa/Mastercard pentru cei ce apelează frecvent la metoda aceasta și în alte conjuncturi (spre exemplu – shopping online), cartele preplătite sau portofele electronice care nu necesită niciun cont bancar pentru cei ce nu doresc să depună/retragă prin carte de credit sau transfer bancar pentru adevărații clasici.

Iată că site-urile de jocuri online speculează diversitatea adusă de masa eterogenă de consumatori de jocuri chiar în beneficiul acestora! Iar acțiunea de a specula nu are aici deloc o conotație negativă întrucât industria gaming-ului tinde să ne livreze produse personalizate, adaptate gusturilor fiecăruia. Nu ne rămânem decât să lăudăm inițiativa de marketing personalizat, orientat spre nevoile și cererea publicului. Happy gaming!

Până mai ieri, jocurile de noroc online au cunoscut o evoluție treptată, constantă, dar temperată, poate chiar timidă. În prezent însă, suntem martorii unui adevărat „boom” în domeniu. Nu putem decât să ne întrebăm care este evenimentul care a generat shift-ul subit din traiectoria relativ lină a jocurilor online. Aveam deja elementul „flashy” - role colorate aprins, simboluri explozive, muzică antrenantă pe fundal, personaje celebre - totul era deja acolo, la un nivel mai mult sau mai puțin elaborat. Atracția exercitată de posibilitatea de a câștiga sume generoase de bani sau premii inedite erau și ele acolo încă de la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: