Home » Justitie » Bandă de traficanți de droguri, prinsă la Iași

Bandă de traficanți de droguri, prinsă la Iași

de Marian MOCANU

Mai mulți tineri ieșeni au fost reținuți de procurorii DIICOT sub acuzația de trafic de droguri și deținere fără drept de droguri de mare risc. Aceștia au distribuit în Iași și în alte localități din Moldova, inclusiv Vaslui, peste 6 kg de canabis, drog cu mare „priză” în special la tinerii liceeni amatori de senzații tari. Printre cei arestați preventiv este și o grefieră a Judecătorii Iași, mătușa unuia din traficanți, căruia îi păstra banii făcuți din vânzarea drogurilor.

canabisO importantă rețea de traficanți de droguri a fost destructurată de procurorii DIICOT în urma unor percheziții făcute la domiciliile a șapte persoane din județul Iași. Rețeaua, condusă de un fost sportiv de arte marțiale mixte, Vlad Obreja, vindea droguri în municipiul Iași și alte localități, având ramificații și în județul Vaslui. El a fost reținut cu doar o zi înainte de a pleca din țară cu destinația Spania, fiind anunțat de mătușa sa, grefieră la Judecătoria Iași, că este în atenția polițiștilor. Grefiera, Cristina Solomon, mai este acuzată și de faptul că a fost de acord să-i păstreze nepotului său banii proveniți din vânzarea drogurilor, într-un seif din propria locuință. Ea a fost reținută pentru constituire a unui grup infracțional organizat și complicitate la trafic de droguri de risc în formă continuată.

Alături de cei doi au mai fost arestați preventiv alți cinci tineri, Andrei Ionuț Paraschiv, Ovidiu Chelariu, Răzvan Baciu, Cristian Ștefan Homoranu, Mihai Pîrcălabu, acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc în formă continuată, deținere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu. Alți doi tineri implicați în traficul de droguri sunt cercetați în libertate, sub control judiciar.

Procurorii DIICOT susțin că, în perioada iulie 2015 — ianuarie 2016, membrii acestei grupări au procurat, comercializat și pus în vânzare cantități importante de canabis (peste 6 kg) pe piața ilicită din municipiul Iași și alte localități din țară, în scopul obținerii de foloase materiale. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare la locuințele membrilor grupării, au fost ridicate 1.083 de grame de canabis, precum și 213.700 de lei, 6.520 de euro, 300 de lire sterline și 900 USD, sume de bani provenite din vânzarea de droguri. Din câte se pare, banda de la Iași avea legături și cu traficanți de droguri care operează în județul Vaslui, cărora le ofereau marfă spre vânzare. Anul trecut, peste 10 astfel de traficanți vasluieni au fost prinși și arestați de procurorii DIICOT, iar unii dintre ei au primit deja condamnări.

de Marian MOCANU Mai mulți tineri ieșeni au fost reținuți de procurorii DIICOT sub acuzația de trafic de droguri și deținere fără drept de droguri de mare risc. Aceștia au distribuit în Iași și în alte localități din Moldova, inclusiv Vaslui, peste 6 kg de canabis, drog cu mare „priză” în special la tinerii liceeni amatori de senzații tari. Printre cei arestați preventiv este și o grefieră a Judecătorii Iași, mătușa unuia din traficanți, căruia îi păstra banii făcuți din vânzarea drogurilor. O importantă rețea de traficanți de droguri a fost destructurată de procurorii DIICOT în urma unor percheziții făcute…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: